Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i 10 pobles de la comarca acorden la gestió integral de l’enllumenat públic

31 juliol 2014 · Noticies

1 webEl ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat la posada en marxa de tot el procediment administratiu que farà possible la gestió de la contractació i adjudicació del contracte de subministrament energètic i la gestió integral del servei d’enllumenat públic exterior de deu pobles de la comarca.

Concretament, els pobles que s’han acollit al conveni de col·laboració interadministrativa aprovat pel ple són Benissanet, Darmós, Garcia, la Palma d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Miravet, Móra la Nova, Riba-roja d’Ebre, Tivissa i Vinebre.

Aquest conveni de col·laboració interadministrativa i els plecs de clàusules tècniques, administratives i econòmiques, faran possible, a més del compliment de la normativa legal vigent, la millora de l’eficiència i l’estalvi energètic de l’enllumenat exterior, la disminució de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, la limitació del flux lluminós nocturn i de la contaminació lumínica, i la reducció de l’anomenada llum intrusa o molesta als deu pobles que s’han acollit al projecte.

Segons ha explicat el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, aquest projecte “d’eficiència energètica marcarà un abans i un desprès dels consells comarcals, no només de la comarca de la Ribera d’Ebre”. Segons Jordi Jardí “estem treballant amb uns tants per cent d’estalvi que no s’esperava ningú i esperem que abans de finalitzar aquesta legislatura els deu pobles que s’han acollit al projecte puguin tenir totes les lluminàries canviades i estalviar-se més del cinquanta per cent del que estan pagant a dia d’avui, complint la normativa d’eficiència energètica i de contaminació lumínica”.

A més el ple comarcal ha aprovat els comptes generals corresponents a l’exercici de 2013 i un pla econòmic financer pel 2014 destinat al compliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha destacat “la bona gestió econòmica que fa l’equip de govern amb la col·laboració dels tècnics del consell per resoldre, sense aplicar mesures dramàtiques, la problemàtica de l’any anterior”. Segons Jordi Jardí, aquesta problemàtica es genera per la disminució i reducció dels convenis signats amb altres administracions i per la finalització de les obres de l’edifici annex a la seu de l’ens comarcal.

Al ple també s’ha aprovat el protocol addicional que concreta pel 2014 el contracte programa amb el Departament de Benestar Social i Família en matèria de serveis socials i s’ha pres coneixement de la baixa del càrrec de conseller comarcal d’Eduard Masip, conseqüència de la seva renúncia al càrrec d’alcalde i regidor de la Torre de l’Espanyol.

Finalment, en l’apartat d’informacions, el president del consell ha explicat que el ple del Consorci per a la Gestió dels Residus de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta, celebrat avui mateix ha aprovat per unanimitat la modificació estatutària d’aquest organisme que inicia ara el procés d’aprovació per part dels ens consorciats. Jordi Jardí també ha explicat que al ple del Consorci ha aprovat una reducció mitjana del 15 per cent a la factura de la brossa de juliol que paguen els ajuntaments consorciats. En la seva condició de president del Consorci, Jordi Jardí ha reiterat que, des de l’inici del seu mandat, els costos de la recollida de la brossa als ajuntaments consorciats “s’ha reduït un trenta per cent” de mitjana.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: