Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Productors oleícoles de Ribera d’Ebre fan els primers passos a Dubai per posicionar-se en nous mercats

14 juliol 2014 · Noticies

Per aconseguir-ho s’ha organitzat un viatge de desenvolupament de negoci a la ciutat Dubai, als Emirats Àrabs Units (UAE) i l’activitat ha permès copsar la realitat i evolució del sector de l’oli d’oliva verge extra del país àrab

1 webEl projecte, impulsat pel Consell Comarcal de Ribera amb suport del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) i els Fons Socials Europeus (FSE), tenia per objectiu obtenir una fotografia detallada del mercat de UAE, estudiar els seus criteris de compra i prendre el pols a l’evolució del seu mercat. També posar en contacte els productors amb els principals agents rellevants de la cadena de valor.

El viatge de prospecció es va fer entre els dies 7 i 11 de juliol, amb tres dies hàbils d’entrevistes a la ciutat de Dubai. Les visites i entrevistes van ser una primera presa de contacte entre els productors de Ribera d’Ebre i alguns dels seus potencials clients (distribuïdors, retailers, hotels) i d’altres agents rellevants de la cadena de valor del sector a l’UAE. Concretament es van dur a terme 13 visites, de les quals en destaquen les internacionals EMKE, Truebell o Spinney. Aquesta és una acció que marca la diferència entre les prospeccions de mercat, ja que les empreses contactades estan situades en totes les baules de la cadena de valor del sector de l’oli d’oliva verge extra del país. És aquesta acurada selecció d’entrevistes el que ha permès obtenir una visió detallada de quina és la situació del mercat de UAE.

Dubai, igual que altres destins escollits per dur a terme una acció de prospecció comercial, resulta un mercat difícil d’abordar de forma individual. Es per això que l’activitat segueix l’estela del viatge realitzat aquest any a Bielorússia amb els productors fructícoles de la comarca Igual que en l’anterior ocasió ocasió, el viatge a Dubai ha comptat amb un alt grau de satisfacció entre els empresaris assistents.

És important constatar el caràcter innovador del viatge de Business Development en qüestió, en el qual es van realitzar tastos dels productes oleícoles de Ribera d’Ebre durant les visites. En aquest sentit els distribuïdors entrevistats van destacar-ne la qualitat, mostrant-se interessats en el producte presentat, un fet que podria suposar l’oportunitat d’establir relacions comercials amb els empresaris de les 13 empreses contactades. Concretament, tres són les que han participat en el viatge: Olis Montané, Cooperativa de Sant Antoni Abad i l’Associació d’Oleïcultors de la Ribera d’Ebre acompanyats pel president del Consell Comarcal de Ribera d’Ebre i consultors de Cluster Development, consultora encarregada de l’execució de l’acció.

El viatge a Dubai compta amb un treball d’anàlisi i treball de camp, així com nombroses sessions de grups de treball amb els empresaris riberencs i s’emmarca dins del projecte “Ribera d’Ebre VIVA”, coordinat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA subvencionat pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) en el marc del Projecte “Treball a les 7 comarques” i amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu. En el futur es continuarà treballant per fomentar la competitivitat de les empreses del sector, donant continuïtat als projectes duts a terme des del 2013.

2 web

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: