Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

“Ribera d’Ebre, l’has de conèixer!”, eslògan central de la campanya de promoció dels actius turístics de la comarca

8 juliol 2014 · Noticies

1 web Ribera Ebre l'has de coneixerEl Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, en el marc de la Taula de Turisme, defineix l’estratègia de
comunicació i la campanya publicitària pel 2014

Des de fa molts anys el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre realitza diverses accions en l’àmbit del desenvolupament turístic. Els darrers tres anys, en el marc del projecte Treball a les 7 comarques, s’ha intensificat el nombre d’actuacions dirigides a la millora de la competitivitat de la industria turística de la Ribera d’Ebre.

A partir de la metodologia de treball implantada per a l’execució de les actuacions del projecte Treball a les 7 comarques en l’àmbit del turisme, i molt especialment per a la creació de productes turístics comarcals, s’han establert les bases per tal que la col·laboració público-privada sigui una realitat.

Per consolidar aquesta relació entre els agents públics i privats del sector de forma estable i continuada en el temps, s’ha creat una Taula de Turisme Comarcal, integrada per 20 membres amb representants del propi ens comarcal, de l’Associació d’Empresaris de Turisme Rural de la Ribera d’Ebre, dels ajuntaments de la comarca, i d’altres entitats relacionades amb el sector turístic.

La Taula de Turisme Comarcal és un espai de trobada entre els agents públics i privats representatius del sector turístic de la comarca de la Ribera d’Ebre, per al consens, la coordinació d’accions i la cooperació com a base de treball conjunt a l’entorn d’un projecte comú de desenvolupament turístic. En el marc d’aquest espai es defineixen i consensuen els reptes estratègics de futur del sector turístics a la Ribera d’Ebre i es defineixen els objectius i el pla d’actuacions per aconseguir aquests reptes.

En el marc d’aquesta taula i per aquest any 2014, s’ha establert l’estratègia de comunicació de la comarca i el contingut de la campanya de publicitat d’aquest any.

Pel que fa a l’estratègia de comunicació, s’han definit un conjunt d’accions on-line i off-line, amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta turística d’una comarca que compta amb molts actius i productes turístics, alguns d’ells molt rellevants, com el Castell de Miravet o la Reserva Natural de Sebes. Totes aquestes accions es desenvoluparan mitjançant aportacions del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i de l’Associació d’empresaris de Turisme Rural de la Ribera d’Ebre, amb els suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Entre les accions off-line a desenvolupar aquest any hi ha l’elaboració d’un nou banc d’imatges i el disseny i edició de nous fulletons i catàlegs turístics de la comarca, concretament un nou plànol turístic i un petit catàleg promocional en quatre idiomes, acció dirigida a fidelitzar els visitants d’un dia que s’acosten a la comarca.

Entre les accions on-line, cal destacar la implantació d’un pla de comunicació a  traves de les xarxes socials de Turisme de la Ribera Ebre.  El desplegament s’ha fet en múltiples plataformes, però es treballarà amb més intensitat a Facebook (/turismeriberadebre), Twitter (@RiberadEbreTur) i Instagram (@RiberadEbreTurisme). També s’ha implementat la presència a Google+, Youtube, Flickr, Pinterest i Minube, amb l’objectiu d’aconseguir més visibilitat de la comarca i tota la seva oferta turística, recollida en la nova pàgina web www.turismeriberaebre.org.

A més, s’ha previst també la creació de dos vídeos promocionals, destinats a la seva visualització en espais web, xarxes socials i  televisions locals, i protagonitzats pels principals actius turístics de la Ribera d’Ebre.

En el marc de la Taula Comarcal de Turisme, s’ha definit també, quines són les icones turístiques de la comarca i els objectius de comunicació d’aquest any 2014, que ha servit de base per estructurar una campanya de publicitat als mitjans, que el Consell Comarcal desenvolupa amb el suport del Patronat de turisme de la Ribera d’Ebre, i que aquest any te per eslògan, Ribera d’Ebre, l’has de conèixer! .

En aquest sentit, s’està realitzant una campanya de publicitat multicanal, amb insercions publicitàries en premsa escrita o digital i internet, i diversos suports, concretament un baner dinàmic per a webs, un anunci per a suports gràfics en premsa escrita o cartelleria i la creació d’una falca de ràdio.

El destinatari de referència de la campanya, iniciada a finals de juny i que s’allargarà fins el 30 de setembre, és el mercat català,  preferentment de l’àrea geogràfica de proximitat, de l’àmbit del turisme familiar.

2 web Portada web turisme CCRE

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: