Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Ribera d’Ebre VIVA dóna suport al sector vitivinícola per cercar iniciatives que impulsin l’ocupació i la competitivitat de les empreses de la comarca

13 juny 2014 · Noticies

1webDesprés de nombroses setmanes de treball ha tingut lloc la presentació del projecte de millora de la competitivitat del sector vitivinícola de la Ribera d’Ebre.  En l’acte s’ha presentat una fotografia detallada del sector a la comarca i s’ha debatut sobre les línies del seu creixement.

Més d’una desena d’empreses de la Ribera d’Ebre han assistir a la presentació de l’“Estudi de Diagnosi i Propostes per a la Millora de la Competitivitat del Sector Vitivinícola de la Ribera d’Ebre”, projecte adscrit dins el marc del projecte “Treball a les 7 comarques”. La jornada és el resultat d’un dels projectes impulsats pell Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb el suport del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya),  els FSE (Fons Socials Europeus)  i  el Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servei Públic d’Ocupació Estatal.

La presentació ha estat caracteritzada per un elevada participació, doncs ha comptat amb una desena d’empresaris, els quals representen el 75% del volum de producció vitivinícola de Ribera d’Ebre. També hi han participat els tècnics del Consell Comarcal de Ribera d’Ebre i els consultors de Cluster Development, consultora encarregada del projecte que ha presentat públicament les primeres conclusions d’aquest treball.

L’objectiu de la primera fase del projecte residia en obtenir una caracterització del sector vitivinícola de la Ribera d’Ebre, així com un anàlisi del sector a nivell internacional i una definició de les principals opcions competitives. L’exposició d’aquestes conclusions ha permès establir un debat sobre quin és el posicionament actual del sector i sobre quina podia ser la seva evolució a futur. De la caracterització presentada cal destacar les magnituds econòmiques del sector, integrat per 600  viticultors i 23 cellers. El resultat d’aquestes xifres es tradueix en una producció de raïm de 5,5 M de kg. Gràcies als aspectes tractats en la presentació s’establiran noves passes en el projecte per tal de definir un pla d’actuacions que permeti dinamitzar el sector i reforçar la posició competitiva de les empreses que en formen part.

Tots aquests reptes es plantegen en un context de forta competència a nivell internacional. Projectes  “Ribera d’Ebre VIVA” tenen com a objectiu abordar accions específiques, treballant de manera proactiva amb les empreses per assolir aquest objectius i posicionar el sector amb accions que sorgeixin a partir d’un procés d’acompanyament i anàlisis amb les empreses. Sempre perseguint un objectiu: fomentar la competitivitat del sector.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: