Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova les bases per la concessió d’ajuts destinats a les escoles de música de la comarca

28 maig 2014 · Noticies

1webEl ple comarcal també aprova un conveni de col·laboració amb el Departament de Cultura per a la gestió de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, en aplicació del conveni marc de col·laboració amb la Diputació de Tarragona, ha aprovat per unanimitat les bases que regeixen la concessió d’ajuts econòmics als ajuntaments de la comarca destinats a les escoles municipals de música corresponents a l’any 2014. En concret, a la comarca de la Ribera d’Ebre hi ha escoles municipals de música a Ascó, Benissanet, Flix, Móra d’Ebre i la Torre de l’Espanyol.

En relació a aquestes bases, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha destacat que és important recuperar aquests ajuts econòmics “en una comarca amb la tradició musical com la nostra, amb bandes i escoles de música”.

El ple comarcal també ha aprovat per unanimitat el conveni de col·laboració amb el Departament de Cultura destinat a la gestió de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre. En aquest sentit, Jordi Jardí ha manifestat que aquest conveni “incrementa la quantia amb més d’un 10 per cent respecte a l’any anterior”.

El president comarcal també ha fet referència a la informació facilitada al ple pel portaveu del govern comarcal en relació al recurs contenciós administratiu presentat al Jutjat del Contenciós Administratiu de Tarragona per l’Ajuntament de Ginestar en contra del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i relacionat amb la mesura presa per l’ens comarcal notificant al consistori de Ginestar les despeses generades per la seva sortida del Consorci de Residus. Segons Jordi Jardí, “avui mateix hem conegut que el jutjat dóna la raó al Consell Comarcal” en relació a la mesura cautelar, sol·licitada per l’ajuntament, de suspendre l’acord del Consell, i “condemna en costes a l’Ajuntament de Ginestar”. El president comarcal ha reiterat que “no és just que un poble com Ginestar hagi de pagar innecessàriament un procés judicial que s’hauria pogut estalviar en base al diàleg i la negociació”. Jardí ha tornat a oferir a l’Ajuntament de Ginestar la via de la concòrdia “tot i que la justícia ens dóna la raó”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: