Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Ribera d’Ebre VIVA dóna el tret de sortida al projecte de millora de la competitivitat del sector vitivinícola

6 maig 2014 · Noticies

1 webEl sector vitivinícola és un dels sectors estratègics de la Ribera d’Ebre, agregant un 23% de les empreses de la comarca. A més de concentrar una nombrosa i consolidada massa crítica, té un gran potencial de creixement

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, dins del Ribera d’Ebre VIVA subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte “Treball a les 7 Comarques” i amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu, està impulsant l’“Estudi de Diagnosi i Propostes per a la Millora de la Competitivitat del Sector Vitivinícola de la Ribera d’Ebre”. Aquesta acció es troba dins el marc del projecte de dinamització econòmica comarcal Ribera d’Ebre VIVA que continua treballant per quart any consecutiu en la creació d’activitat econòmica i la generació d’ocupació a la comarca, sent un dels seus pilars fonamentals millorar la competitivitat de les empreses de la comarca duent a terme un conjunt d’accions que estan consensuades i validades pel sector privat amb la col·laboració del sector públic.

El projecte de millora de la competitivitat del sector vitivinícola sorgeix com a resultat d’un procés de reflexió que s’ha anat construint a mesura que s’han realitzat projectes de dinamització econòmica a la comarca. Aquest projecte se suma als de millora de la competitivitat de l’oli i la fruita dolça, ambdós liderats també pel Consell Comarcal de Ribera d’Ebre. Pel que fa al sector vitivinícola es considera que consta d’una massa crítica rellevant. Les dades indiquen que el nombre d’empreses que tenen una activitat relacionada amb els sector vitivinícola és aproximadament de 25; xifra que el converteix en el segon amb més importància pel que fa a nombre d’empreses, després del sector oleícola i juntament amb el de fruita de pinyol.

L’objectiu general que es persegueix és obtenir una visió detallada de la situació actual de les empreses i organitzacions pertanyents al sector vitivinícola de la Ribera d’Ebre. Concretament, es busca obtenir una fotografia del sector, posant especial èmfasi en valorar el seu nivell de competitivitat i establir quines són les principals àrees de millora. Paral·lelament caldrà detectar les diferents línies estratègiques, les quals permetran que les empreses afrontin els seus reptes, aconseguint una visió de futur factible i alhora un increment de la seva competitivitat. Seguidament es podrà posar en marxa un pla d’actuacions que contingui accions a dos nivells. En primer lloc, accions estratègiques, tan individuals com col·laboratives amb altres empreses del sector. En segon lloc, accions de millora de l’entorn per tal d’obtenir un context més competitiu que pugui recolzar adequadament les necessitats de les empreses vitivinícoles de la comarca.

La metodologia de la primera fase del projecte comprendrà la realització d’un seguit d’entrevistes a cellers i cooperatives. Aquesta dinàmica, juntament amb l’anàlisi detallat, permetrà obtenir una fotografia representativa de la diversitat del sector a la Ribera d’Ebre. Així es podrà conèixer de primera mà l’evolució de les empreses, la seva situació i les perspectives de futur que afronten.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: