Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Empresaris de fruita de pinyol continuen obrint camí per fomentar la competitivitat del sector en el marc del projecte “Ribera d’Ebre VIVA”

28 abril 2014 · Noticies

web 208-04-14 Viatge Bielorussia 1Els empresaris participen en un grup de treball dedicat a seleccionar les cadenes de supermercats i fruiteries de major interès per les empreses

Diversos empresaris de fruita de pinyol de la Ribera d’Ebre han participat en un grup de treball per analitzar i seleccionar les cadenes de supermercats i fruiteries de major interès per les seves empreses i per exposar les conclusions del viatge de prospecció comercial realitzat recentment a Bielorússia, en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA, impulsat pel Consell Comarcal de Ribera d’Ebre, subvencionat pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya), i amb cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Socials Europeus (FSE).

La reunió d’aquest grup de treball ha servit per constatar la satisfacció dels participants i el compromís per continuar definint reptes estratègics que permetin fomentar la competitivitat del sector de les empreses de pinyol. A més, durant la reunió també s’han definit i analitzat les cadenes, les zones de major interès i les preguntes clau pel projecte d’entrada del producte de fruita de pinyol a supermercats espanyols.

El viatge de prospecció comercial a Bielorússia, que va tenir una durada de quatre dies amb un total de 10 entrevistes i 2 visites, va permetre posar en contacte a les principals empreses de fruita de pinyol de Ribera d’Ebre amb els principals distribuïdors i retailers del mercat bielorús. Gràcies a aquesta dinàmica es va obtenir una fotografia amplia i acurada. Una de les principals conclusions del viatge ha estat la identificació de dues clares oportunitats per les empreses de fruita de la Ribera d’Ebre al mercat bielorús. La primera, la importància d’utilitzar aquesta relació comercial com a via d’entrada al mercat rus, i la segona, el fet de poder-se posicionar com a proveïdor de primer nivell amb els principals retailers del mercat.

La jornada de treball també va servir per definir les zones de major interès dins l’àmbit espanyol, una fita que respon a l’objectiu d’augmentar la penetració comercial en supermercats i fruiteries dins aquesta zona. Posteriorment a aquesta identificació de les zones de major interès i les cadenes locals, tant especialitzades com generalistes, es van prioritzar quines eren les preguntes clau a fer als potencials clients per part de les empreses de fruita dolça. Aquesta és una informació essencial a l’hora de planificar l’augment de la penetració en les superfícies espanyoles.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: