Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Campanya de comunicació i sensibilització ambiental per al foment de la recollida selectiva de residus als municipis de Flix i Riba-roja d’Ebre

15 abril 2014 · Noticies

1web15-04-14 Rp consorci residus campanya1El president del Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de les Comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta, Jordi Jardí; i l’alcalde de la Palma d’Ebre i membre de la junta del consorci, Gil Martí, han explicat en roda de premsa els resultats de la campanya de comunicació i sensibilització ambiental per al foment de la recollida selectiva de residus, realitzada als municipis Flix i Riba-roja d’Ebre.

Segons Jordi Jardí, aquesta campanya, finançada per Ecoembes i Ecovidrio, s’ha fet a Flix i Riba-roja d’Ebre “per millorar encara més” els bons resultats i la gestió de la recollida de les diferents fraccions, incidint en els envasos, tant de vidre, paper i cartró com en els envasos lleugers.

La campanya ha consistit en explicar què es pot fer per millorar i optimitzar la recollida mitjançant diverses accions desenvolupades als centres educatius, amb 14 activitats a l’escola Enric Grau i Fonserè i a l’Institut de Flix, i 4 activitats a l’escola Sant Agustí de Riba-roja d’Ebre. També s’han fet 47 visites a comerços de Flix i 19 a comerços de Riba-roja d’Ebre. A més, i coincidint amb els dies de mercat, s’han ubicat punts d’informació i atenció a la població repartint uns kits de bosses de ràfia i material informatiu a les persones que participaven en una enquesta destinada a millorar la recollida selectiva de la brossa en origen. Concretament, s’han repartit 308 kits a Flix i 127 kits a Riba-roja d’Ebre.

El president del Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de les Comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta, Jordi Jardí, també ha explicat algunes de les actuacions previstes per aquest any 2014. En concret, s’ha referit a la continuació de les campanyes de sensibilització; la incorporació d’alguns municipis del Priorat a la recollida orgànica; a la instal·lació d’una deixalleria comarcal a la Terra Alta, i a l’adquisició de maquinària nova i nous contenidors, amb una inversió de 550.000 euros, aportats pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya.

En aquest sentit, l’alcalde de la Palma d’Ebre i membre de la junta del consorci, Gil Martí, ha anunciat l’adquisició d’un nou camió bipartamental, equipat amb tecnologia capdavantera, així com l’adquisició de nous contenidors ‘easy’ de darrera generació, amb més capacitat. Segons Gil Martí, es tracta de “sistemes nous que faciliten i abarateixen la recollida”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: