Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre acull la reunió dels presidents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre

14 abril 2014 · Noticies

1 web 14-04-14 Foto rp 4 presidents consells TELa promoció conjunta dels actius turístics de les quatre comarques, el nou Consorci de Polítiques Ambientals i el suport a la plataforma d’afectats per la hipoteca, temes més destacats de la reunió

La seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha acollit una reunió de treball dels quatre presidents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre, Jordi Jardí de la Ribera d’Ebre, Lluís Soler del Baix Ebre, Joan Martín del Montsià, i Carles Luz de la Terra Alta.

Durant l’atenció als mitjans de comunicació posterior a la reunió, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha explicat que, entre altres temes, s’ha analitzat el funcionament del projecte “Treball a les 7 comarques” pel que fa a la promoció turística i s’ha acordat la promoció conjunta dels actius turístics de les quatre comarques ebrenques. “Es tracta d’optimitzar els recursos, les persones i el projecte per donar una difusió més integral”, ha dit Jordi Jardí.

Durant la reunió també s’ha analitzat la incorporació de les comarques de la Ribera d’Ebre  i de la Terra Alta al nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), quan aquest nou ens estigui constituït. En aquest sentit, Jordi Jardí ha explicat que ha traslladat a la resta de presidents comarcals l’acord del ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, aprovat per unanimitat, per integrar-se al futur consorci en els serveis que interessin la comarca. Aquest acord no inclou la gestió de residus perquè, segons Jordi Jardí, “nosaltres ja tenim un consorci propi que funciona molt bé”. En el mateix sentit s’ha manifestat el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, que ha avançat que, tot i no tenir l’acord formal del ple comarcal, s’integraran al COPATE en tots els serveis que puguin interessar, excepte la gestió dels residus.

Finalment, un altre tema tractat a la reunió ha estat la petició de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca per tal que els consells comarcals prenguin acords favorables a les seves reivindicacions. En aquest sentit, Jordi Jardí ha explicat que,, tot i no tenir competències en qüestions d’habitatge, els consells comarcals ebrencs estan d’acord en donar suport a les revindicacions de la plataforma i en instar els ajuntaments perquè recolzin i es posin al costat de les persones que “tenen problemes per veure cobert una de les necessitats vitals com és el dret a l’habitatge”.

2 web 14-04-14 Foto rp 4 presidents consells TE

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: