Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El sector de la fruita dolça de pinyol de la Ribera d’Ebre viatja a Bielorússia per explorar el mercat i establir-hi relacions comercials

9 abril 2014 · Noticies

web 108-04-14 Viatge Bielorussia 1  L’objectiu principal del viatge, caracteritzat per l’alta receptivitat de les empreses bielorusses, ha estat propiciar la introducció de la fruita dolça de pinyol al mercat bielorús de manera directa i sense intermediaris

El projecte Ribera d’Ebre VIVA, impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha organitzat un viatge a Minsk (Bielorússia) amb empreses del sector de la fruita dolça de pinyol de la comarca, per conèixer el funcionament del mercat bielorús i fer un primer pas per establir relacions comercials. El viatge s’ha dut a terme entre els dies 1 i 4 d’abril, i ha comportat un total de 10 entrevistes i 2 visites per posar en contacte a les principals empreses de fruita dolça de pinyol de la Ribera d’Ebre amb una mostra molt representativa dels principals importadors i retailers del mercat bielorús.

Les empreses assistents al viatge representen el 90% en producció de fruita dolça de pinyol de la comarca i, en els propers mesos, contractaran més de 2000 persones per desenvolupar la seva activitat. Concretament, hi han participat l’empresa La Coma, amb el seu director Carlos Lozano i la gerent Carme Ferré; el Grup Fruiter de Benissanet amb el seu gerent, Marc Piñol; i l’empresa de Tivissa Cerima Cherries, amb Josep Enric Cedó i Roderic Cedó. Per part del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre hi ha participat el seu president Jordi Jardí, i Pili Carballo, directora del projecte Ribera d’Ebre VIVA. Pel que fa a la consultora encarregada del projecte, Cluster Development, hi han assistit Eduard Ribas i Adriana Cantos.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha destacat que aquest viatge “és la tercera etapa d’un viatge de llarg recorregut”, iniciat fa un parell d’anys a Amsterdam (Holanda) i l’any passat a Moscou i Sant Petersburg (Rússia), per donar a conèixer “la qualitat dels nostres productes”. El president comarcal ha explicat que els motius pels quals s’ha prioritzar aquest país són perquè, tot i ser un mercat petit, Bielorússia està experimentant un fort creixement. En els últims anys ha passat de destinar 4.900 tones de fruita pel consum intern l’any 2003 a prop de 29.700 tones en la campanya del 2013. A més a més, s’ha convertit en una porta d’entrada a la república russa, destinant a la reexportació a Rússia algunes de les importacions del país gràcies a l’acord duaner d’ambdós països. També ha destacat que Espanya és el principal importador de fruita de pinyol del país.

Durant la seva intervenció, Jordi Jardí, ha valorat molt positivament el viatge pel coneixement que comporta del mercat bielorús i del seu funcionament, i ha avançat que a finals de maig i amb el sector de l’oli de la Ribera d’Ebre, tindrà lloc un altre una altra expedició a  Dubai.

Per la seva part, els empresaris han manifestat estar molt satisfets amb el viatge i les reunions realitzades que els han permès tenir l’oportunitat d’establir relacions comercials, fet que els suposaria l’oportunitat d’introduir-se al mercat Bielorús de manera directa, sense intermediaris. En aquest sentit cal destacar la predisposició i receptivitat de les empreses locals en adquirir la fruita dolça de pinyol de la Ribera d’Ebre.

El viatge a Bielorússia ha comptat amb un treball previ de prospecció de mercat, així com nombroses sessions de treball amb la participació del sector privat de la fruita dolça de pinyol de la comarca i el sector públic. Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte “Ribera d’Ebre VIVA” que compta amb el suport de la totalitat d’ajuntaments de la comarca, 19 entitats públiques i privades i més de 130 empreses riberenques, i està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques”, i amb finançament del Servei Públic d’Ocupació i el Fons Social Europeu.

web 208-04-14 Viatge Bielorussia 1

web 309-04-14 Foto rp valoracio viatge Bielorussia

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: