Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre demana al Govern català que destini una part substancial de l’impost nuclear a la comarca

28 març 2014 · Noticies

1web 27-03-14 Ple CCRE març 1El ple també ha aprovat el reglament regulador del repartiment d’aliments a les famílies més necessitades de la comarca

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat una declaració institucional, redactada durant la mateixa sessió plenària i amb la participació dels portaveus dels tres grups polítics comarcals (CiU, PSC i Esquerra), on es demana al Govern català que destini una part substancial de l’impost nuclear a la comarca de la Ribera d’Ebre.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha explicat que “és de justícia que així sigui” perquè “no s’entendria que una part d’aquests diners no es quedessin a la comarca”. Jordi Jardí ha demanat a tots els grups polítics del Parlament de Catalunya que donin suport a aquesta iniciativa perquè “la nostra comarca es vegi beneficiada amb aquest nou impost”.

El ple també ha aprovat per unanimitat el reglament regulador del repartiment d’aliments a les famílies més necessitades de la comarca. Es tracta d’un reglament que regula el procediment i els tràmits per distribuir els aliments procedents dels excedents de la Unió Europea a les famílies més necessitades dels municipis de la comarca.

A més, el ple també ha aprovat per unanimitat les bases que han de regir la concessió d’ajuts econòmics en matèria de menjador escolar pel proper curs. Aquests ajuts van destinats a les famílies dels alumnes que no tenen dret a la gratuïtat d’aquest servei. El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha destacat que aquestes bases s’han elaborat “amb la col·laboració i diàleg” amb els representats dels centres educatius de la comarca que havien demanat que la resolució d’aquests ajuts es faci abans de començar el curs escolar. Segons Jordi Jardí, aquestes bases permetran que “abans de començar el proper curs escolar, totes les famílies de la comarca sàpiguen a què tenen dret”.

D’altra banda, el ple comarcal ha aprovat una moció de suport a la presentació del conflicte en defensa de l’autonomia local contra la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL). Entre els acords d’aquesta moció, el ple comarcal expressa el rebuig a la LRSAL “per l’atac que comporta contra l’autonomia local, per la seva invasió de competències de la Generalitat de Catalunya i pel model centralitzador i de reducció de serveis que imposa, amb greus conseqüències socials i pèrdua de llocs de treball”. A més, la moció dóna suport a la tramitació iniciada per ajuntaments i diputacions per la presentació del conflicte en defensa de l’autonomia local i portar la LRSAL al Tribunal Constitucional.

Finalment, el ple comarcal ha aprovat per unanimitat una moció relacionada amb els immobles permanentment desocupats de titularitat d’entitats financeres i altres grans empreses. En aquest moció el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre dóna suport “a totes aquelles iniciatives i mesures municipals que s’emprenguin, d’acord amb la normativa legal vigent i respectant el marc de competències vigent, amb l’objectiu clar de garantir el dret de l’habitatge a la població i fer front a l’emergència habitacional”.

2web 27-03-14 Ple CCRE març 1

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: