Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Presenten les actuacions del projecte Ribera d’Ebre VIVA destinades a dinamitzar la competitivitat del sector oleícola i de fruita dolça de pinyol durant el 2014

15 març 2014 · Noticies

web fruita dolça La cooperació empresarial, la reducció de costos de producció d’oli i el suport a la internacionalització cap a mercats difícils d’abordar individualment són alguns dels reptes estratègics a assolir per part dels empresaris del sector de l’oli i de la fruita dolça de pinyol de la Ribera d’Ebre 

El dilluns 10 de març es va posar fil a l’agulla per presentar els nous projectes que es  duran a terme impulsats pel Consell Comarcal de Ribera d’Ebre en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA subvencionat pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) i amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya i els Fons Socials Europeus (FSE). Igual que en anteriors ocasions, la presentació es va dividir en dos grups de treball, per una banda el grup d’empresaris d’oli que va comptar amb la participació del President de l’Associació d’oleïcultors de la Ribera d’Ebre i catorze empresaris més, i el grup d’empresaris de la fruita dolça de pinyol que va comptar amb una desena de participants.

L’objectiu dels grups de treball es centrava en presentar els projectes que es duran a terme durant el període del 2014 i que són fruit de les demandes i prioritats dels empresaris d’ambos sectors donant resposta als interessos de creixement, consolidació i posicionament manifestats pels empresaris  en grups de treball anteriors.

Les accions dirigides a millorar la competitivitat del sector oleícola són un projecte de sistematització de costos de producció d’oli que permeti realitzar un seguiment continu de les despeses de producció de les empreses oleícoles, i la realització d’un viatge de prospecció comercial que permeti l’entrada i el coneixement dels criteris de compra d’un mercat internacional prioritzat pels empresaris del sector.

Les accions dirigides a millorar la competitivitat del sector de la fruita dolça són augmentar l’entrada de la fruita de pinyol en supermercats i fruiteries d’àmbit espanyol i la realització d’un viatge de prospecció comercial cap a un mercat internacional prioritzat pels empresaris del sector, acció que es durà a terme aquest any donant continuïtat al que es porta fent des de l’any 2012 amb viatges a Holanda i Rússia amb un elevat grau de satisfacció per part dels empresaris participants.

web oli

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: