Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre rebutja el tancament de les oficines de CatalunyaCaixa als pobles de Garcia, Ginestar i Rasquera

26 febrer 2014 · Noticies

1 web25-02-14 Ple febrer 2014El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat una moció on es manifesta “el rebuig a l’anunci de tancament de les oficines de CatalunyaCaixa als pobles de Garcia, Ginestar i Rasquera, i a la resta de municipis de les comarques de l’Ebre” i també es demana “al govern de l’Estat que garanteixi la continuïtat de les oficines de CatalunyaCaixa als municipis esmentats perquè fan un servei financer que cal garantir a tothom i, principalment, a les persones grans”.

El ple comarcal també ha aprovat per unanimitat el conveni marc de col·laboració i coordinació entre la Diputació de Tarragona i els consells comarcals per a optimitzar la prestació dels serveis municipals i l’acord amb la Diputació de Tarragona relatiu al pla de foment de l’ocupació 2014 que permetrà la contractació durant sis mesos de cinc persones en situació d’atur de llarga durada per realitzar treballs de condicionament d’entorns naturals i urbans a través d’accions que aniran des del manteniment i adequació de camins fins a l’arranjament de mobiliari urbà.

Per via d’urgència i a proposta de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, el ple també ha aprovat l’anomenada “Declaració universal sobre els arxius”, en la qual, entre altres aspectes, es reconeix que “els arxius juguen un paper essencial en el desenvolupament de la societat i contribueixen a la constitució i salvaguarda de la memòria individual i col·lectiva”. La declaració també demana que “es dotin els arxius amb els recursos adequats que n’assegurin la correcta administració, amb previsió de contractació de professionals degudament formats.

El ple també ha debatut una moció presentada pel grup comarcal d’Esquerra on es demana l’adhesió de la Ribera d’Ebre al nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE). Després del debat i les esmenes proposades per l’equip de govern, la moció s’ha aprovat per unanimitat. El text de la moció final demana als consells comarcals del Baix Ebre i Montsià que considerin la Ribera d’Ebre com a membre promotor del COPATE. També es demana als impulsors del COPATE que incloguin dins dels seus estatuts “la creació d’una assemblea general de tots els municipis consorciats” i s’insta al govern comarcal per tal que “estigui present i tingui una veu activa en el sí de les negociacions per la creació del COPATE i en doni compte puntualment al ple i al consell d’alcaldes de la Ribera d’Ebre”.

D’altra banda, el ple ha rebutjat amb els vots de l’equip de govern, una altra moció del grup comarcal d’Esquerra on es demanen diverses mesures de millora dels estatuts del Consorci per la Gestió dels Residus de la Ribera d’Ebre, Priorat i la Terra Alta. Segons ha explicat el portaveu de l’equip de govern, Antonio Suárez, el vot en contra de l’equip de govern no ha estat pel contingut de la moció sinó “perquè no és el moment” d’aprovar aquesta moció ja que, actualment, els tres consells comarcals estan duent a terme les negociacions adients per la redacció dels nous estatuts del consorci.

Finalment, el ple ha aprovat per unanimitat les bases per la concessió de subvencions als ajuntaments de la comarca destinades a l’arranjament i millora de camins municipals. L’import  total d’aquestes subvencions serà de 81.954 euros.

2 web25-02-14 Ple febrer 2014

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: