Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més de 1200 persones participen a Vinebre en l’11a Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre

23 febrer 2014 · Noticies

   1 web 23-02-14 Festa Clotxa 2014 1El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre anuncia que la propera edició es farà a Tivissa

La Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre, que enguany ha arribat a la seva 11a edició, s’ha celebrat aquest diumenge, 23 de febrer, a Vinebre amb la participació de més de 1200 persones, que han degustat més de 1100 clotxes preparades per un nombrós grup de voluntaris i representants de les diferents entitats del municipi. Alcaldes de la comarca, consellers comarcals, i nombrosos veïns i veïnes de localitats properes i de les Terres de l’Ebre, han participat a la festa.

El grup rasquerà Xeic! ha estat l’encarregat de cloure la festa amb l’estrena i presentació en acústic del seu nou espectacle “Arrels”. A més, diverses entitats i comerços han instal·lat estands amb els productes tradicionals de Vinebre i la comarca.

El pregó d’aquesta edició de la Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre ha anat a càrrec del professor titular del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili, Pere Navarro Gómez, que ha reivindicat “la nostra manera de parlar” amb exemples concrets de la llengua pròpia de la comarca.

Per la seva part, durant la presentació de la festa, l’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim ha mostrat la seva satisfacció per “la participació desinteressada de la gent del poble que ha fet possible l’organització de la festa” i ha destacat “la clotxa com un dels actius de referència a la Ribera d’Ebre”.2 web 23-02-14 Festa Clotxa 2014 1

El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Ribera d’Ebre, Joan Casanova, ha recordat els orígens de la festa i la seva condició d’itinerant per “potenciar els actius gastronòmics dels diferents pobles de la comarca”.

Durant la seva intervenció, Jordi Jardí, president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha agraït la participació del poble de Vinebre i dels 17 restauradors de la comarca que participen en la primera edició de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa”, del 23 de febrer a l’1 de maig. A més, Jardí ha fet públic que la propera edició de la Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre es farà al municipi de Tivissa i ha avançat que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha creat un grup de treball per tal d’aconseguir “més ressò i potenciar la clotxa com un des actius turístics d’una comarca com la nostra que treballa intensament per revitalitzar els seus potencials agroalimentaris, industrials i turístics”.

Cal recordar que a la comarca de la Ribera d’Ebre, la cuina popular i tradicional inclou un gran assortiment de plats on els productes locals de qualitat són el principal ingredient. I, sense cap mena de dubte, la clotxa és el plat tradicional per excel·lència, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la seva gastronomia.

La Festa de la Clotxa ha donat el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa. Des del 23 de febrer i fins l’1 de maig, els restaurants de la comarca incorporen a les seves cartes un menú de clotxa, amb la recepta tradicional i diverses variants de la mateixa. En aquesta primera edició de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa hi participaran un total de 17 restaurants de 9 pobles de la comarca, que estaran identificats com a restaurants adherits amb la marca “La Clotxa: 100% tradicional de la Ribera d’Ebre.

3 web 23-02-14 Festa Clotxa 2014 14 web 23-02-14 Festa Clotxa 2014 1

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: