Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El projecte Ribera d’Ebre VIVA del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre invertirà més de 370.000 euros per dinamitzar l’activitat econòmica de la comarca i generar ocupació

11 febrer 2014 · Noticies

web Senderisme la cameta coixaDurant l’any 2014, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA-Treball a les 7 comarques, invertirà 373.426,83 euros en accions per dinamitzar l’activitat econòmica de la comarca i generar ocupació. Del total de la inversió, 336.084,15 euros estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya amb finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu, i la resta amb fons propis del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.  El projecte de desenvolupament econòmic i ocupacional Ribera d’Ebre VIVA compta amb el suport de la totalitat dels ajuntaments de la comarca, 18 entitats i 120 empreses.

El total de les accions que es desenvoluparan al llarg d’aquest 2014 són déu, i són fruit de la col·laboració i el consens entre el sector públic i el sector privat. Per aquest any és manté com a objectiu principal la creació de llocs de treball a la comarca mitjançant la millora de la competitivitat dels sectors estratègics en base al foment de la innovació empresarial i la internacionalització de les empreses.

Concretament, un dels objectius que es persegueixen dins del projecte Ribera d’Ebre VIVA és facilitar l’entrada a nous mercats internacionals de les empreses comercialitzadores de fruita dolça de pinyol i de les empreses oleícoles de la comarca. Es tracta d’una important oportunitat futur per a la consolidació i creixement dels dos subsectors.  Paral·lelament es treballarà per aconseguir que les empreses de fruita dolça augmentin la penetració en supermercats regionals a través de la cooperació empresarial amb d’altres zones productores del país.

La reducció dels costos en la producció d’oli continua sent una assignatura pendent a la comarca, especialment per a l’entrada del producte als canals nacionals i internacionals. Per aquest motiu, es treballarà en construir una eina eficient que permeti realitzar a les empreses oleícoles un seguiment dels costos perquè puguin implementar, de manera individual i amb col·laboració amb d’altres empreses, les mesures d’estalvi ja proposades durant el 2013.

A més, durant l’any 2014 s’executarà una acció concreta dirigida al sector vitivinícola amb l’objectiu de començar a consensuar amb les empreses els seus reptes estratègics, objectius prioritaris i poder definir així un pla d’actuacions concretes que permetin millorar la competitivitat d’aquest sector a la Ribera d’Ebre.

Entre les accions previstes per impulsar la competitivitat de la indústria del sector turístic de la Ribera d’Ebre destaca l’acció dirigida a convertir el recurs del riu Ebre i el GR-99 en un producte turístic de referència en els mercats. Paral·lelament, i amb aquest objectiu, es continuarà treballant en la consolidació de la xarxa creada entre els agents públics i els principals agents turístics privats de la comarca mitjançant l’assessorament a entitats públiques i empreses privades per tal de continuar estructurant i creant productes turístiques, donant suport a la comercialització i a l’estructuració del desenvolupament turístic comarcal.

Des del projecte Ribera d’Ebre VIVA també s’inclouen seminaris de suport a les empreses agroalimentàries i turístiques que volen donar resposta a les seves necessitats i que tenen per objectiu millorar la promoció i comunicació de l’empresa i els productes/serveis a través d’elaboració i el disseny del material per als diferents mercats de referència, i tenir una millor visibilitat a les xarxes socials.

Finalment, en l’àmbit dels serveis a les persones, aquest any es dóna continuïtat al Dispositiu d’inserció laboral per a col·lectius amb dificultats especials a la Ribera d’Ebre, que després de tres anys es troba consolidat i ha passat a ser un servei de referència en l’àmbit de la inserció a la comarca tant en la millora de l’ocupabilitat de les persones com en la millora de la competitivitat empresarial.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: