Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

80 empreses i 134 persones es beneficien el 2013 del dispositiu d’inserció laboral del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

31 gener 2014 · Noticies

web 0 Taller amb joves institut Flix1Per tercer any consecutiu, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre dóna continuïtat al “Dispositiu d’inserció laboral per a col·lectius amb dificultats especials”, mantenint la seva itinerància per tots els municipis de la comarca.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre continua impulsant el “Dispositiu d’inserció laboral per a col·lectius especials a la Ribera d’Ebre”, amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les empreses i l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur de la Ribera d’Ebre.

Aquesta acció es realitza en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques – Ribera d’Ebre VIVA”, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i amb finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu.

A través del dispositiu s’està duent una important tasca de prospecció que durant l’any 2013  ha fet possible visitar i donar diferents suports a un total de 80 empreses de la Ribera d’Ebre, 40 de les quals han rebut assessorament en l’elaboració d’estudis de perfils professionals que els han permès disposar d’una eina molt útil en els processos de contractació.

Paral·lelament, 134 persones aturades han participat en el Dispositiu; d’aquestes 41 són joves, 29 dones i 64 corresponen a persones més grans de 45 anys rebent atenció individual i participant dels tallers en grup (un total de 26 durant l’any), dirigits al suport en la cerca de feina i a la identificació competencial. Aquests tallers es complementen amb jornades que es realitzen amb la col·laboració i participació d’empresaris de la comarca  per a donar a conèixer als usuaris del dispositiu quins són els criteris de selecció per a possibles noves contractacions.

Enguany també s’han realitzant tallers amb joves dels instituts de secundària de Móra d’Ebre i Flix amb l’objectiu de donar suport a l’orientació professional i millorar el procés formatiu i d’inserció social i laboral futur.

Els resultats de l’any 2013 han estat molt satisfactoris gràcies a la vinculació de la tasca realitzada amb les empreses que ha possibilitat la millora competencial de les persones que participen del Dispositiu.

Segons ha explicat el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, aquests bons resultats s’han materialitzat en un índex d’inserció laboral del 24%, dada molt significativa tenint en compte la situació socioeconòmica actual. Aquest fet ajuda a la consolidació del Dispositiu d’inserció laboral a la Ribera d’Ebre com un bon instrument de servei a les persones i a les empreses”.

web 1 Taller amb joves institut Flix1

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: