Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre acull les oficines del servei territorial de carreteres de la Generalitat a les Terres de l’Ebre

30 gener 2014 · Noticies

web Ple ordinari CCRE generEl ple comarcal aprova per unanimitat una moció de suport a la proposta del Parlament de Catalunya per a presentar a la Mesa del Congrés dels Diputats la proposició de llei orgànica de delegació a la Generalitat de Catalunya de la competència per autoritzar, convocar i celebrar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat la cessió en ús al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya d’un espai de 119 metres quadrats, a la segona planta del nou edifici de serveis comarcals, situat al costat de la seu de l’ens comarcal. Aquesta cessió comporta el trasllat a les instal·lacions del Consell Comarcal de les oficines del servei territorial de carreteres a les Terres de l’Ebre que, fins ara, estava ubicat a l’avinguda Comarques Catalanes de Móra d’Ebre.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha explicat que aquest acord forma part de la “política de reduir despeses i aglutinar serveis per facilitar la comoditat de la gent” Jardí ha recordat que la seu del Consell, a més dels serveis propis de la institució, també  acull els serveis del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), el Telecentre, el Centre de Formació d’Adults de la Ribera d’Ebre i el Consell Esportiu.

A més, el ple comarcal també ha aprovat per unanimitat les quotes municipals destinades al cofinançament dels serveis socials d’atenció primària. En aquest sentit, Jordi Jardí ha destacat que els serveis socials “són un puntal primordial i principal” de l’acció del govern comarcal i ha recordat que el 75% del cost dels serveis socials l’assumeix el Departament de Benestar Social i Família i el 25% restant es divideix a parts iguals entre les aportacions dels municipis en funció del nombre d’habitants i l’aportació del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre “amb recursos propis que provenen, entre altres, del conveni que tenim amb ANAV”.

D’altra banda, el ple comarcal ha aprovat per unanimitat una moció per donar suport a la proposta aprovada al Parlament de Catalunya el passat 16 de gener “per a presentar a la Mesa del Congrés dels Diputats la proposició de llei orgànica de delegació a la Generalitat de Catalunya de la competència per autoritzar, convocar i celebrar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya”.

Finalment, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha informat al ple que la junta de govern del Consorci de Residus per a la Gestió dels Residus Municipals de les Comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta ha acordat delegar en el seu president l’acceptació de la incorporació de la comarca de la Terra Alta al consorci si així ho aprova el ple del Consell Comarcal de la Terra Alta. Segons ha dit Jordi Jardí, després de la sortida dels municipis de la Terra Alta del Consorci de Residus, s’ha fet “una negociació intensa, molt constructiva que ha de portar a un punt d’inflexió molt important al Consorci que ha de sortir molt més reforçat del que ho ha estat fins ara”. Jardí ha fet referència “a la implicació més directa dels municipis” en la gestió del Consorci i a la “reestructuració dels seus estatuts salvaguardant els drets dels municipis consorciats i deixant molt clares les obligacions per tal d’evitar les darreres disfuncions”. “Hi ha voluntat per part dels tres consells comarcals de seguir treballant junts”, ha conclòs Jordi Jardí.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: