Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre celebra els seus 25 anys d’història i inaugura l’ampliació de la seu

13 desembre 2013 · Noticies

El conseller Homs presideix els actes institucionals que han comptat amb la presència dels anteriors presidents i de nombrosos exconsellers comarcals

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, i el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, han presidit l’acte institucional d’inauguració de l’ampliació de la seu de l’ens comarcal i de commemoració dels 25 anys de la constitució del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. L’acte institucional, que s’ha iniciat amb el descobriment d’una placa commemorativa i un recorregut per les instal·lacions de l’ampliació i les noves dependències del Consell, ha comptat amb l’assistència dels anteriors presidents –Santiago Campos, 13-12-13 web 3 Inauguració ampliacio seu 6Pere Muñoz, Josep Solé i Bernat Pellisa-, de tots els consellers actuals, de la majoria dels exconsellers comarcals, del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, de diversos directors de serveis territorials, i d’alcaldes i regidors de la Ribera d’Ebre.

A la sala d’actes del nou edifici ha tingut lloc la part central d’aquest acte institucional. Després de la salutació de l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, un treballador de l’ens comarcal, Josep Miquel Vila, amb el suport de la projecció d’imatges dels darrers vint-i-cinc anys, ha presentat un resum de l’activitat més destacada que ha desenvolupat el Consell els darrers anys.

Posteriorment ha tingut lloc la intervenció del president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, on ha destacat que “durant vint-i-cinc anys, dia rere dia, aquesta institució ha demostrat ser cada dia més necessària i ha esdevingut imprescindible a la nostra comarca”. Jordi Jardí ha estat molt crític amb “aquells que demanen que la solució pel nostre país és l’eliminació dels consells comarcals”, i ha fet referència a que l’ampliació de la seu fa possible “un espai digne, que optimitza els serveis a les persones i millora la tasca de servei públic dels treballadors del consell”. L’actual president del Consell ha agraït el treball desenvolupat per totes les persones que han aportat el seu treball i dedicació durant la trajectòria de la institució.13-12-13 web 2 Inauguració ampliacio seu 6

Per la seva part, el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha destacat la necessitat de “posar en valor” i de “saber articular” el paper dels consells comarcals “pensant sempre en la gent i l’atenció que els hi ofereixen” i “en la feina ben feta que s’ha fet i es fa”. “La continuïtat dels consells comarcals està garantida, la garantirem per llei i la tenim garantida per l’Estatut, i la garantirem sobre tot per la bona feina que es fa”, ha dit Francesc Homs. El conseller de la Presidència també ha lamentat “profundament, el procés de recentralització de l’Estat, que es fa sense transparència i claredat” i “la reforma local que volen imposar i que té tothom en contra”. Francesc Homs també ha agraït “l’esforç i la feina” dels treballadors de la funció pública i dels regidors i regidores del país i de la Ribera d’Ebre “perquè són la millor garantia del funcionament ordinari de les coses”. El conseller ha finalitzat la seva intervenció fent referència al “moment delicat que vivim col·lectivament” i demanant “una actitud d’il·lusió i confiança” i “projectes amb una visió optimista”. “En aquest acte, que et permet mirar enrere, t’adones que, malgrat tot, hi ha coses fetes molt bones i molt bones a fer, tots junts i amb actitud positiva”, ha dit Francesc Homs.13-12-13 web 1 Inauguració ampliacio seu 6

Durant l’acte institucional també s’ha fet un reconeixement a les persones que han estat presidents de la institució els darrers 25 anys i a tots els consellers actuals, exconsellers comarcals, exsecretaris i exgerents del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

 

 

Ampliació de la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

El 21 d’octubre de 1989, el president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, va inaugurar la seu definitiva de l’ens comarcal, des d’on el Consell ha desenvolupat i gestiona els diferents serveis, encapçalats per les àrees de serveis a les persones i de promoció econòmica.13-12-13web 00 Inauguració ampliacio seu 4

Els darrers anys, el món local i comarcal, principalment en comarques com la Ribera d’Ebre, és un dels pilars bàsics i essencials a l’hora de vetllar per la qualitat de vida dels ciutadans. La proximitat del món local i comarcal fa que els seus gestors i responsables siguin els primers a rebre les peticions de suport i servei.

Per aquest motiu i davant l’increment de serveis, la manca d’espai i les dificultats d’accessibilitat de la seu, el ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre de data de 31 de gener de 2006 va aprovar l’adquisició d’un immoble annex a la seu del Consell que permet la connexió directa entre els dos edificis.

Després d’un llarg procés de pròrrogues i d’incompliments en els terminis de finalització de les obres per part de l’empresa titular i encarregada de les obres, el plenari de la corporació, en data 27 de setembre de 2011, va aprovar delegar a la presidència de l’entitat la facultat de resoldre el contracte corresponent amb l’empresa, prèvia comunicació i informació als grups polítics comarcals.

Un cop resolt aquest procés, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha desenvolupat les actuacions necessàries per finalitzar les obres pendents i l’adequació de les instal·lacions per la prestació dels serveis.13-12-13web 0 Inauguració ampliacio seu 4

El passat mes de setembre de 2013 van finalitzar les obres d’adequació i es va procedir al trasllat a les noves dependències dels serveis comarcals de l’àrea de serveis a les persones, d’atenció als usuaris, registre, consum, habitatge, dinamització econòmica, joventut i cultura, telecentre, escola d’adults. A més, en aquestes noves dependències també s’hi ubicaran el servei territorial de Carreteres i el Consell Esportiu de la Ribera d’Ebre.

Tot aquest procés d’adquisició del nou immoble així com l’acabament de les obres ha comptat amb el suport econòmic del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC), amb una aportació total de 836.265,67 euros.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: