Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Felip Puig destaca “l’elevat nivell de compliment i eficàcia” a la Ribera d’Ebre del projecte ‘Treball a les 7 comarques’

8 desembre 2013 · Noticies

El conseller Felip Puig s’ha reunit amb els empresaris productors de fruita dolça i oli de la Ribera d’Ebre, implicats en el projecte

07-12-13 web 0 Reunio CCRE conseller Felip Puig2 El passat dissabte, dia 7 de desembre de 2013, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va visitar el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per participar en una reunió de treball amb els empresaris productors de fruita dolça i oli de la comarca, implicats en el projecte ‘Treball a les 7 comarques’, un projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu (FSE).

A la seva arribada a la seu de l’ens comarcal, el conseller va ser rebut pel president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí; per l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol; per la directora dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació a les Terres de l’Ebre, Mercè Miralles; i per diversos consellers comarcals, alcaldes i empresaris de la comarca.

Durant la reunió de treball, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, va ressaltar la importància del sector agroalimentari, “un sector estratègic”, per a la comarca de la Ribera d’Ebre, especialment, per “l’ocupació que genera”. Jardí també va valorar “molt positivament” el grau d’internacionalització que havien assolit les empreses de fruita dolça de pinyol de la Ribera d’Ebre, el procés d’internacionalització que havia engegat el sector de l’oli i el paper del projecte ‘Treball a les 7 comarques’ en tota aquesta tasca.07-12-13web 1 Reunio CCRE conseller Felip Puig1

Per la serva part, el conseller Felip Puig va ressaltar la importància de la col·laboració pública-privada, especialment en els moments actuals on els recursos són escassos. A més, en declaracions als mitjans de comunicació, el conseller Felip Puig va fer una “valoració positiva” i va destacar “l’levat nivell de compliment i eficàcia” del projecte ‘Treball a les 7 comarques’ a la comarca de la Ribera d’Ebre.

En aquest sentit, Puig va afegir que, fruit d’aquest projecte, “les empreses estan trobant nous mercats i noves oportunitats per col·locar producte”, i que “la suma de sinèrgies i d’esforços permet ser més ambiciosos”.

El conseller també va fer referència a “l’obsessió per generar llocs de treball” com un dels objectius bàsics del projecte, perquè “estem davant una nova evolució de l’economia però les conseqüències de la crisi seguiran sent dures i notables durant temps i tot allò que faciliti la inserció laboral val la pena”.

Finalment, el conseller va destacar que, durant la reunió, el president del Consell Comarcal havia anunciat que des del SOC s’ha renovat el suport al desenvolupament a la Ribera d’Ebre del projecte “Treball a les 7 comarques” pel 2014 “com a mínim amb els mateixos pressupostos que el 2013”.

Per la seva part, els empresaris assistents a la reunió van fer una valoració molt positiva del suport rebut pel Consell Comarcal gràcies al projecte ‘Treball a les 7 comarques’, especialment, en els projectes de prospecció empresarial a nous mercats d’oportunitat per l’oli i la fruita dolça de la Ribera d’Ebre. Els empresaris també van fer especial menció a la millora de la disponibilitat de cooperació entre ells per abordar de manera més competitiva els reptes de futur. Els empresaris de fruita dolça van explicar que un 95% de la producció de cirera s’havia exportat aquest any. El conjunt d’empresaris van defensar el potencial de creixement dels sectors de l’oli i de la fruita dolça i en especial pel que fa referència a l’ocupació que el sector suposa per a la comarca.  Tots plegats van demanar la continuïtat del projecte Ribera d’Ebre VIVA com a instrument clau per a millorar la competitivitat del sector agroalimentari de la comarca.

Finalitzada la reunió, el conseller Felip Puig va fer una visita a les instal·lacions de la Cooperativa Agrària Sant Antoni Abat de Móra d’Ebre, i, posteriorment, es va traslladar a Tivissa per fer un recorregut pels carrers i places del nucli antic de la població amb motiu de la segona edició de la Fira de Nadal.

El projecte Ribera d’Ebre VIVA, desenvolupat en el marc del projecte ‘Treball a les 7 comarques’, es va iniciar al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre fa 3 anys amb el suport de la totalitat d’ajuntaments de la comarca i un total de 18 entitats que continuen donant suport en l’actualitat. En relació al suport empresarial ha passat de les 10 empreses en els seus inicis fins a un total de 120 a l’actualitat. Durant aquest període s’ha treballat en els sectors estratègics de la comarca per la diversificació econòmica i el suport a les persones amb més dificultats d’inserir-se al món laboral, d’una forma integrada.

Els dos objectius clau del projecte són millorar la competitivitat de les empreses i millorar l’ocupabilitat de les persones. Per assolir-los s’ha treballat de manera conjunta i consensuada amb el sector privat, especialment, per a la definició de prioritats, estratègies i projectes.

Els resultats aconseguits més destacables són la generació de confiança amb l’empresariat de la comarca i la implementació d’una metodologia de col·laboració pública-privada, a més d’uns millors indicadors econòmics a nivell comarcal i una inserció laboral durant el 2013 del 30%.

Els reptes de futur del projecte són continuar treballant pel desenvolupament econòmic local, tenint en compte que el Treball a les 7 comarques ha estat l’instrument que ha permès assolir aquests bon resultats i que a data d’avui és una fortalesa i una necessitat per la comarca de la Ribera d’Ebre.

07-12-13web 3 Reunio CCRE conseller Felip Puig1

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: