Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova un pressupost de 5.503.976 euros pel 2014

27 novembre 2013 · Noticies

1webEl pressupost és un 1,8 % inferior al passat exercici pressupostari i prioritza el servei a les persones i la promoció econòmica de la comarca

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat el pressupost per l’exercici 2014, que ascendeix a 5.503.976 euros, un 1,8 % menys respecte l’any anterior. El pressupost ha comptat amb els vots favorables del govern comarcal (CiU), l’abstenció del grup comarcal del PSC-PM i el vot en contra del grup comarcal d’Esquerra.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha explicat que “és un pressupost auster, rigorós, realista i adaptat a l’actual situació econòmica”. Segons Jardí, “el govern comarcal treballa activament per tal que l’actual situació de reducció en els imports dels convenis que tenim amb altres administracions no afecti l’àrea de serveis a les persones que, malgrat tot, s’incrementa lleugerament”. El president comarcal ha afegit que “aquest pressupost garanteix la qualitat dels serveis comarcals i fixa un full de ruta per potenciar els actius de la comarca i els seus municipis, des de l’austeritat i l’eficiència”. A més, el president comarcal ha destacat que el pressupost reflecteix el compromís de l’equip de govern comarcal per treballar en la reindustrialització de la comarca i en la creació de llocs de treball, en la promoció turística, i en la potenciació dels actius industrials, culturals i agroalimentaris.

L’àrea de serveis a les persones és la part més important del pressupost i representa prop del 50 per cent del total del pressupost. Durant la presentació del pressupost, el president del Consell Comarcal, Jordi Jardí, ha destacat que “en l’actual situació econòmica, les polítiques socials són fonamentals i així ho reflecteix el pressupost comarcal”. Jardí ha fet referència al transport escolar, al servei d’assistència a domicili, al transport adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, als ajuts individuals de menjador, a la gestió dels serveis socials garantits i als àmbits de joventut, cultura, habitatge, serveis tècnics i medi ambient.

Pel que fa a l’àrea de promoció econòmica, Jordi Jardí ha reiterat el compromís del govern comarcal per la dinamització econòmica de la Ribera d’Ebre en el marc del projecte “Treball a les 7 Comarques”, subvencionat pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) i cofinançat pel Fons Social Europeu. Per aquest motiu, aquesta àrea compta amb un pressupost superior al 17 per cent del total del pressupost comarcal pel 2014.

Durant la celebració del ple també s’ha informat de les resolucions de presidència amb el nomenament dels vicepresidents comarcals. Concretament, el conseller comarcal Gil Martí ha estat nomenat vicepresident primer, i el conseller comarcal Ivan Vilanova, vicepresident quart. La resolució també inclou la ratificació en el càrrec dels consellers Sixte Melchor com a vicepresident segon i Gemma Carim com a vicepresidenta tercera.

D’altra banda, el ple comarcal també ha aprovat la modificació inicial del reglament de Gimnàstica per a la Gent Gran, i el conveni amb l’Agència Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per a la realització d’actuacions en matèria de consum.

Finalment, el ple s’ha iniciat amb la presa de possessió del càrrec de conseller comarcal de Xavier Borràs, regidor de la Torre de l’Espanyol, que substitueix al regidor de Garcia, Gregori Voltes.

2web

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: