Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Pavelló Firal de Móra la Nova acull la XX Mostra de Cant Coral de la Ribera d’Ebre

10 novembre 2013 · Noticies

web1Des de fa 20 anys el Consell Comarcal aposta per donar suport al moviment coral de la Ribera d’Ebre. Aquest suport s’evidencia en l’organització de la Mostra de Cant Coral que, anualment, es realitza de forma itinerant pels municipis de la Ribera d’Ebre i que, en aquesta vintena edició ha tingut lloc al Pavelló Firal de Móra la Nova, una construcció emblemàtica que ha permès donar cabuda a les 450 persones que hi han assistit.

Aquest any, i per primera vegada, hi ha hagut un assaig dels cants comuns pautat, per veus, a diferents espais cedits per l’Ajuntament de Móra la Nova.

La mostra d’aquest any ha comptat amb la participació de l’Orfeó d’Ascó, l’Orfeó de Flix, l’Orfeó de Tivissa, la Coral de Rasquera, el Cor l’Aubadera de Móra d’Ebre i la Coral Decibels. En finalitzar l’acte, totes les corals participants han interpretat tres peces de cant comú: Cant a l’Ebre i comarca, de Rossend Aymí, de la Palma d’Ebre; El meu riu, de Joan Baptista Sabaté, de Flix; i el Cant de la Senyera, de Lluís Millet.

La Mostra ha estat un èxit, i tant el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, com l’alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, recentment nomenat director dels serveis de Cultura a les Terres de l’Ebre, han encoratjat les corals a continuar treballant i a retrobar-se de nou en una 21 Mostra.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha obsequiat les corals participants amb una estatueta commemorativa, i l’Ajuntament de Móra la Nova també els ha ofert un detall.

A més, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha preparat per aquesta edició  una exposició fotogràfica representativa de l’evolució històrica de cada coral des dels seus inicis. Cal destacar que algunes de les corals són centenàries, com la de la Palma. I altres tenen una llarga trajectòria com la de Flix té 60 anys, o la de Tivissa, que en té 35.

web2  web3

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: