Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Móra d’Ebre acull una jornada per difondre les virtuts de l’alimentació d’estil mediterrani i l’acreditació Alimentació Mediterrània (AMED)

7 novembre 2013 · Noticies

web1El Centre Cívic de Móra d’Ebre, ubicat als baixos de l’Ajuntament, ha acollit la jornada ‘Restauració i Salut a la Mediterrània. L’acreditació AMED’, organitzada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Ajuntament de Móra d’Ebre, amb la col·laboració, entre altres, del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

La jornada ha comptat amb la presència de professionals de la sanitat, de l’hostaleria, la restauració, la nutrició i la dietètica, i de representants municipals de la comarca.  A l’acte inaugural hi han assistit el director dels Serveis Territorials de Salut, Àlbert Gómez, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, i la regidora d’Acció Social i Salut de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, Montserrat Torres.

La cloenda de la jornada ha anat a càrrec de la senyora Marta Ferrusola, qui ha pronunciat la conferència ‘La importància de l’activitat física en la gent gran’, destacant la importància de l’alimentació saludable i de l’exercici “perquè si ens parem, malament”. Marta Ferrusola ha explicat que l’activitat física és un complement necessari durant tota la vida i que caminar diàriament és una activitat a l’abast de tothom alhora que aporta moltes sensacions agradables.

Posteriorment s’ha efectuat l’enganxada del cartell amb el lema “Feu salut, pugeu per les escales” a les dependències de l’Ajuntament de Móra d’Ebre i del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

L’objectiu de la jornada ha sigut difondre les virtuts de l’alimentació d’estil mediterrani i encoratjar els restaurants perquè sol·licitin l’acreditació Alimentació Mediterrània (AMED), un distintiu de qualitat de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. La UNESCO ha declarat la dieta mediterrània Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Durant tot el matí s’han debatut temes d’interès sanitari i d’acord amb el Pla integral de promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable (PAAS), com ara l’envelliment saludable, el consum de fruita de proximitat o l’activitat física en gent gran i es difondran les activitats que es realitzen a la Ribera d’Ebre.

En l’organització de la jornada han col·laborat el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Associació d’Hostaleria de les Terres de l’Ebre i l’Acadèmica de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

web2

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: