Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre trasllada la Flama de Germanor a la Terra Alta

6 novembre 2013 · Noticies

web 1  El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, acompanyat per la directora territorial de Governació i Relacions Institucionals, M. Rosa Peig, ha estat l’encarregat de traslladar la Flama de Germanor fins la comarca de la Terra Alta, on ha estat rebuda pel seu president, Carles Luz.

La Flama de Germanor és una iniciativa del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat que s’ha organitzat per commemorar el 75è aniversari de la batalla de l’Ebre. La directora dels Serveis Territorials, Rosa Peig, ha explicat que amb aquesta flama es vol retre homenatge a les persones que van patir les conseqüències de la Guerra Civil 1936-1939 des de tots els àmbits, bé sigui des del camp de batalla com des de la reraguarda o l’exili.

La flama es va encendre el 25 de juliol passat al camp d’aviació de la Sénia, coincidint amb l’inici de la Batalla de l’Ebre i ha recorregut les quatre comarques ebrenques fins arribar a la Terra Alta, comarca que va ser el principal escenari d’aquell cruent episodi bèl·lic. La flama s’apagarà el dia 16 de novembre, coincidint amb el final de la
Batalla de l’Ebre, en el decurs d’un acte que se celebrarà al Poble Vell de Corbera d’Ebre i que serà presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas.

L’acte de rebuda de la flama a la Terra Alta ha tingut lloc a l’Arxiu Comarcal de la Terra Alta, a Gandesa, i ha comptat amb la presència dels presidents comarcals de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, Carles Luz i Jordi Jardí, i dels directors de serveis territorials de Governació i Relacions Institucionals, i de Cultura de la Generalitat, Rosa Peig i Ferran Bladé.

L’historiador i periodista Joan Pallarès Personat ha pronunciat una conferència sobre la Batalla de l’Ebre i el director de l’escola de Gandesa, Bernardí Roig ha llegit el manifest commemoratiu redactat per l’historiador Josep M. Solé i Sabaté.

Els assistents han guardat un minut de silenci en record de les víctimes de la Batalla de l’Ebre i de la Guerra Civil.

web2

web3

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: