Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i ANAV signen un conveni per potenciar el desenvolupament econòmic i social de la comarca

5 novembre 2013 · Noticies

web2El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, i el director general de l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), José Antonio Gago, han signat aquest matí a la seu de l’ens comarcal el conveni anual 2013 de col·laboració entre les dos entitats per desenvolupar actuacions diverses adreçades al desenvolupament econòmic i social de la comarca i a la cooperació amb projectes dels diferents municipis de la Ribera d’Ebre.

Durant l’acte de signatura del conveni, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha destacat “la implicació d’ANAV” amb les actuacions que es fan des de l’ens comarcal, principalment en l’àmbit del servei a les persones. Jardí ha afegit que, tot i la reducció de l’aportació econòmica d’ANAV en un 50 per cent, “entenem les circumstàncies actuals que provoquen aquesta reducció” i ha agraït “la implicació personal” del director general d’ANAV per “fer possible aquest conveni”. Jardí ha dit que, malgrat la reducció de l’aportació econòmica, “tot allò que fa que la Ribera d’Ebre sigui referent i que afecta al benestar de les persones més necessitades de la comarca, no es veurà afectat”. En aquest sentit, el president comarcal ha recordat que la comarca aposta per la diversificació econòmica i ha recordat l’acord unànime del diferents grups polítics comarcals que declaren la comarca de la Ribera d’Ebre “com una comarca energètica” que treballa “per aconseguir la compatibilitat entre els sectors industrial, agroalimentari i turístic”. El president comarcal també ha fet referència a les actuacions que el conveni permet realitzar als municipis de Miravet, Benissanet, Rasquera i Ginestar, que queden fora de l’àmbit geogràfic del Pla d’Emergències Nuclears de Tarragona (PENTA), i als projectes impulsats per l’ens comarcal en els àmbits social, cultural, mediambiental, esportiu, i en l’atenció a les persones. Finalment, Jordi Jardí ha dit que, des del govern comarcal “continuarem treballant per defensar l’empresa més important de la comarca”.

Per la seva part, el director general d’ANAV, José Antonio Gago, ha recordat “el compromís d’ANAV amb la comarca” i ha fet referència a la reconversió normativa que pateix el sector energètic i a les retallades d’ingressos provocades pels increments d’impostos estatals i autonòmics. José Antonio Gago ha reiterat el seu compromís de lluitar per mantenir el conveni l’any vinent amb la mateixa aportació econòmica que l’any 2013, “malgrat que l’entorn del sector energètic i nuclear no sols no ha millorat sinó que ha empitjorat”.

Entre els àmbits de col·laboració més importants inclosos al conveni, cal destacar la millora de les infraestructures existents per potenciar l’activitat econòmica de la zona; el desenvolupament d’activitats alternatives en els sectors agrari, turístic i artesanal destinades a consolidar les iniciatives autòctones del territori; el foment i la creació de llocs de treball estables; la millora de l’oferta de formació mitjançant cursos de formació complementària; la divulgació dels actius turístics i culturals de la comarca; i el desenvolupament d’iniciatives de caire social destinades a la millora de la qualitat de vida de les persones i a la promoció de l’ocupació.

Pel desenvolupament d’aquestes activitats, el conveni estableix que ANAV col·labora amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb una quantitat de 187.500,00 euros durant el període de vigència del conveni.

El conveni també estableix la creació d’una comissió de seguiment, integrada per representants de les dues entitats, per aprovar els projectes i supervisar la seva correcta execució.

 

web1

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: