Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova el plec de clàusules administratives per l’arrendament de la nau del Molló

31 octubre 2013 · Noticies

web 1El ple comarcal també aprova dues mocions que demanen l’aturada definitiva i el desmantellament del projecte Castor

Amb els vots del govern comarcal i del grup del PSC i l’abstenció del grup d’ERC, el ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat el plec de clàusules administratives que regiran el contracte d’arrendament de la nau del Molló, que es destinarà exclusivament a tractament de residus i planta de valorització energètica.

Segons el plec de clàusules, el contracte d’arrendament serà per una durada de 10 anys i es farà per subhasta pública en què qualsevol interessat podrà presentar una oferta. A més i en atenció als treballs de condicionament necessaris per posar en funcionament l’activitat, el plec de clàusules estableix un període de carència d’un any des de la signatura del contracte. Això comporta que durant el 9 anys restants el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre rebrà 720.000 euros en concepte d’arrendament.

Durant l’atenció als mitjans de comunicació, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha destacat que “és una mesura molt important que representarà molts recursos pel consell comarcal, però, sobre tot, ha de representar la creació de nous llocs de treball per la comarca”. Segons Jardí, aquesta iniciativa del govern comarcal pot generar “entre vint-i-cinc o trenta llocs de treball”. El president comarcal ha confirmat que, de moment, “ja hi ha una empresa interessada” i ha reiterat que “des del govern del Consell Comarcal es continua treballant pel futur i per l’activitat industrial de la comarca”.

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat dues mocions demanant al govern espanyol l’aturada definitiva i permanent del magatzem de gas submarí Castor i el seu posterior desmantellament “perquè la seva posada en funcionament no ofereix cap certesa ni seguretat que no es tornin a reproduir sismes d’igual magnitud o superior”.

Així mateix, el ple ha aprovat per unanimitat “declarar el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre com a entitat solidària amb l’Alzheimer” i “donar suport a la iniciativa liderada per la Confederació Espanyola de Familiars de persones amb Alzheimer que reivindica la posada en funcionament d’una política d’estat d’Alzheimer”.

A més, el ple comarcal ha aprovat per unanimitat les bases que han de regir la concessió d’ajuts econòmics en matèria de transport escolar a les famílies d’alumnes que no tenen dret a la gratuïtat d’aquest servei pel curs 2013/2014.

Finalment, el ple comarcal s’ha iniciat amb la presa de possessió del nou càrrec de conseller comarcal per part del regidor de Móra la Nova, Ivan Vilanova, i ha finalitzat amb la presa de coneixement de la renúncia presentada al càrrec de conseller comarcal per part del regidor de Garcia, Gregori Voltes.

web 2

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: