Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre participa a la 182 edició de la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova

28 octubre 2013 · Noticies

web1El delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, acompanyat per l’alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, i per la resta d’autoritats locals i comarcals, va inaugurar dijous passat la 182 edició de la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova, que, en aquesta edició, també ha comptat amb un estand institucional del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Xavier Pallarès, que va visitar l’estand del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, va destacar que la Fira de Móra la Nova és un referent al territori i també un punt d’intercanvi dels productes del sud de Catalunya.

Durant l’acte d’inauguració de la fira, el delegat del Govern va presidir el lliurament dels premis dels concursos literaris i de vins. Posteriorment, i acompanyat per les autoritats, Xavier Pallarès va fer el tradicional recorregut per les instal·lacions de la Fira. A la seva arribada a l’estand del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el delegat del Govern català va ser rebut pel president de l’ens comarcal, Jordi Jardí, i per diversos consellers comarcals i alcaldes de la comarca.

La 182a Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova va tancar portes ahir diumenge després de quatre dies d’intensa activitat, consolidada com una de les fires multisectorials regionals més visitades de Catalunya. El certamen ha rebut uns 50.000 visitants provinents majoritàriament de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, però també de web3comarques veïnes com el Baix Ebre o el Baix Camp i d’altres demarcacions com Lleida, Barcelona o fins i tot l’Aragó. Aquesta xifra es manté respecte a edicions anteriors, fet que satisfà l’organització del certamen i l’encoratja a seguir treballant de cara a l’edició del 2014.

La Fira ha comptat amb la presència de més de 200 expositors (xifra lleugerament superior que en les passades edicions), ubicats dins i fora del pavelló firal, i amb 30 cellers i cooperatives que han format l’espai de la Fira del Vi, que enguany ha ampliat la seva capacitat i superfície i ha millorat les seves instal·lacions, en una clara aposta per un dels sectors econòmics més importants del territori. Els expositors presents a la Fira han valorat molt positivament la seva participació en el certamen.

Tot i la llarga tradició històrica, la Fira de Móra la Nova es renova any rere any i s’actualitza per respondre a les necessitats dels expositors i visitants. Un any més, el certamen ha comptat una gran diversitat d’ofertes per a diferents públics, com la zona d’atraccions, el pavelló ramader, els expositors de maquinària agrícola i industrial, el pavelló comercial o la venda de vehicles, amb una superfície total de venda i exposició de més de 10.000 metres quadrats. Enguany també s’ha dut a terme una sessió de cuina de proximitat dins el projecte Gustum, de cooperació per promocionar els productes agroalimentaris artesans i de qualitat que es produeixen al territori.

El regidor de Fires de l’Ajuntament de Móra la Nova, Ivan Vilanova, s’ha mostrat molt satisfet amb les xifres d’assistència i participació i ha valorat que “avui en dia, mantenir-se ja és tot un èxit, de manera que des de l’organització estem molt contents amb aquestes xifres”. Vilanova ha destacat el bon temps que ha fet durant aquests quatre dies de certamen, que ha contribuït “a que la gent sortís de casa i s’animés a venir a la Fira encara amb més ganes que altres anys en què la climatologia no ens ha acompanyat”.

El regidor de Fires també ha manifestat que des de l’organització “som optimistes de cara a l’any que ve i seguirem treballant perquè la 183a edició sigui també un èxit”.

 

web2

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: