Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre acull la Flama de Germanor per commemorar el 75è. aniversari de la Batalla de l’Ebre

25 octubre 2013 · Noticies

25-10-13 web 1 Arribada Flama Germanor CCREDes del Consell Comarcal del Baix Ebre, la Flama de Germanor ha arribat a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre on s’ha celebrat un acte commemoratiu

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, acompanyat per la directora territorial de Governació i Relacions Institucionals, M. Rosa Peig, ha estat l’encarregat de traslladar la Flama de Germanor fins la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, on ha estat rebuda pel seu president, Jordi Jardí.

L’arribada de la Flama de Germanor ha donat pas a un acte institucional de commemoració del 75è. aniversari de la Batalla de l’Ebre, organitzat pels serveis territorials de Governació i Relacions Institucionals a les Terres de l’Ebre amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, que ha comptat amb l’assistència de més d’una cinquantena de persones, entre alcaldes, consellers comarcals, regidors i diverses persones interessades pel contingut de l’acte. També hi ha assistit el director dels serveis territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé, i la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Carme Valls.

Durant la seva intervenció, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha destacat el “caràcter testimonial” de l’acte commemoratiu del 75è aniversari de la Batalla de l’Ebre. En aquest sentit, Jordi Jardí ha fet referència a la participació de l’escriptora Assumpta Montellà, i de Maria Ribes, una senyora de 90 anys, veïna d’Ascó, que va viure en primera persona la batalla de l’Ebre i que ha explicat la seva experiència alhora que ha demanat que “no vingui mai més una guerra”.

Per la seva part, la directora dels serveis territorials de Governació i Relacions Institucionals a les Terres de l’Ebre, M. Rosa Peig, ha destacat la importància de recuperar la memòria històrica “per aconseguir un futur millor”. M. Rosa Peig també ha reiterat la necessitat de recuperar els records dels nostres avantpassats “perquè mai més tornin a passar fets com els de la batalla de l’Ebre”.

L’acte institucional ha finalitzat amb la lectura del manifest commemoratiu del 75è aniversari de la Batalla de l’Ebre, a càrrec de Josep Antoni Collazos, president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), i amb un minut de silenci en record de totes les víctimes de la Batalla de l’Ebre.

 

25-10-13 web 3 Arribada Flama Germanor CCRE

25-10-13 web 2 Arribada Flama Germanor CCRE

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: