Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre acull una sessió de treball del pla director urbanístic de les construccions agrícoles tradicionals de les Terres de l’Ebre

23 octubre 2013 · Noticies

23-10-13web1 Sessio treball pla director construccions0El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha acollit una sessió de treball, convocada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, a la qual han assistit diversos representants dels ens locals, tant tècnics com polítics, de l’àmbit territorial de les Terres de l’Ebre. També han assistit a la sessió, la directora dels Serveis territorials del Departament, Carme Bigorra, i el director del IDCE, Jordi Borràs.

L’objecte de la jornada ha estat posar en comú i analitzar els suggeriments i aportacions que han fet els ens locals d’aquest territori envers el document d’Objectius i propòsits del Pla director urbanístic durant el temps que ha estat sotmès aquest a consulta, d’acord amb el procediment de redacció dels plans directors urbanístics establert per la Llei d’urbanisme, que requereix per la seva redacció la participació dels ajuntaments afectats.

Durant la reunió s’han tractat temes de caràcter general com l’objecte del pla director i les definicions dels tipus de construccions a regular: maset i casetes d’eines. La definició de maset (caseta de camp,…) així com de l’ús autoritzable en ell, ha estat un dels temes que ha requerit més atenció.

Tanmateix, a la sessió de treball, també s’ha tractat sobre les obres d’ampliació o rehabilitació en els masets existents, les condicions de la finca i de l’explotació per a possibilitat la construcció d’un nou maset, la compatibilitat de nous masets amb magatzems i casetes d’eines, així com els requeriments de titularitat i vinculació amb habitatges existents a l’àmbit territorial.

Pel que fa a les condicions i paràmetres de regulació del nou maset, apuntats al document d’objectius i propòsits, cal dir que hi ha hagut diversitat de criteris en relació a la superfície d’ocupació admesa, posant-se damunt de la taula propostes que van des de l’augment a 50-60m2 de la superfície màxima considerada de 40 m2 al document sotmès a consulta, fins a l’establiment d’un escalat de superfície d’ocupació del nou maset en relació a la superfície de la finca on es preveu emplaçar.

23-10-13web2 Sessio treball pla director construccions0

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: