Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre acorda declarar la comarca ‘lliure de fracturació hidràulica’

30 setembre 2013 · Noticies

web Ple ordinari CCRE setembreEl ple comarcal també aprova una moció de suport al pacte nacional pel dret a decidir i una altra moció en suport als treballadors afectats per l’ERO d’Àrids Uniland SA a la Ribera d’Ebre i a Catalunya

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat una moció consensuada per tots els grups polítics on es declara “la comarca lliure de fracturació hidràulica”. La moció també inclou demanar a la Generalitat de Catalunya “a què no autoritzi ni col·labori en l’autorització de cap projecte d’investigació o explotació d’hidrocarburs mitjançant la tècnica de la fracturació hidràulica”; instar al Ministerio de Industria, Energía y Turismo “per tal que denegui aquells permisos d’investigació que està tramitant i que afectin territori català i d’altres comunitats autònomes”, i al Parlament de Catalunya “que declari tot el territori de Catalunya zona lliure de fracturació hidràulica”. La moció també manifesta el suport de tots els grups polítics comarcals a “la voluntat expressada per la Generalitat de Catalunya en relació a la modificació legislativa per tal que la fracturació hidràulica no sigui autoritzable a Catalunya”.

A més, el ple comarcal també ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup d’Esquerra Republicana de Catalunya-Acord municipal en suport als treballadors afectats per l’ERO de l’empresa Àrids Uniland SA a la Ribera d’Ebre i a Catalunya. El text de la moció destaca que els acomiadaments d’aquest ERO representen la pràctica totalitat de la plantilla catalana i el tancament de la planta situada entre García i Móra la Nova. Durant el debat d’aquesta moció, el grup comarcal de CiU ha demanat que el text de la moció inclogui el compromís de fer les gestions necessàries per tal que l’empresa propietària d’Àrids Uniland “faci el possible per recol·locar els treballadors afectats a les obres de descontaminació del pantà de Flix”.

D’altra banda, el ple comarcal també ha aprovat per unanimitat l’adhesió del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i la inscripció de la corporació comarcal al registre d’institucions adherides a l’esmentat pacte.

El ple comarcal també ha aprovat els comptes generals comarcals corresponents a l’exercici de 2012, el conveni de col·laboració amb el Consorci Administració Oberta de Catalunya per la prestació de serveis d’assistència tècnica a les administracions locals de la comarca, i el conveni de col·laboració amb el departament d’Ensenyament relatiu a la delegació de competències per la gestió del servei escolar de transport, de menjador i altres prestacions en matèria d’ensenyament.

Finalment, el ple ha pres coneixement de la renúncia presentada al càrrec de conseller comarcal per part de l’alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, amb motiu del seu nomenament com a director dels serveis territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre. Segons s’ha informat, el regidor de l’Ajuntament de Móra la Nova, Ivan Vilanova, serà el seu substitut.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: