Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Ribera d’Ebre VIVA beneficia més de 200 empreses i vora un centener de persones en situació d’atur aquest primer semestre de l’any 2013

17 setembre 2013 · Noticies

17-09-13web1 Rp balanç Ribera d'Ebre VIVAEl president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, acompanyat per la directora del projecte Ribera d’Ebre VIVA, Pili Carballo, i la responsable de turisme d’aquest projecte, Mònica Sabaté, ha presentat en roda de premsa el balanç semestral i l’estat d’execució del projecte “Treball 7 comarques” a la Ribera d’Ebre.

Jordi Jardí ha destacat que el projecte Ribera d’Ebre VIVA “és un dels puntals del treball del consell, juntament amb el servei a les persones”. Segons Jardí, Ribera d’Ebre VIVA “és un projecte d’excel·lència que és imitat per moltes altres comarques”. “Avui la Ribera d’Ebres és la referència del projecte 7 comarques a nivell de Catalunya”, ha afegit el president comarcal.

Ribera d’Ebre VIVA és un projecte impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb el suport de la totalitat d’ajuntaments de la comarca, 17 entitats públiques i privades i més d’un centenar d’empreses, que té com a objectiu incidir en el desenvolupament econòmic de la comarca.

Actualment, el projecte Ribera d’Ebre VIVA porta en funcionament poc més de 2 anys i ha passat a significar una fortalesa per a la nostra comarca centrant les seves actuacions en dos pilars fonamentals: millorar la competitivitat del teixit productiu local i millorar l’ocupabilitat de les persones de la Ribera d’Ebre en situació d’atur.

Aquest  primer semestre s’ha donat suport a més de 200 empreses que han participat activament en alguna de les actuacions que s’estan duent a terme dins del projecte i 97 persones aturades estan rebent suport a traves del Dispositiu d’inserció laboral per a col·lectius amb dificultats especials.

Destaca pels resultats obtinguts el viatge de prospecció empresarial a Rússia amb els empresaris oleícoles i els de fruita dolça, la jornada de networking amb les cadenes de supermercats catalans i valencians més importants i els empresaris de fruita dolça de pinyol, i l’observatori per a la reducció de costos de producció de les empreses oleícoles de la Ribera d’Ebre.

També s’ha de destacar la realització de seminaris que s’han realitzat durant el primer semestre del 2013 dirigits a millorar en l’àmbit de l’exportació les empreses agroalimentàries i els dirigits a articular la cohesió i el treball en xarxa entre les empreses del sector turístic i millorar les seves capacitats per atreure visitants i augmentar el posicionament turístic de la comarca.

Ribera d’Ebre VIVA també ofereix una cartera de serveis gratuïts a les empreses de la comarca dirigits especialment a donar suport en l’àmbit de la informació empresarial, l’assessorament en la realització de plans de viabilitat, orientació en finançament, informació de cursos i seminaris i suport en la millora de gestió dels recursos humans a través de la realització de Mapes Ocupacionals.

Durant aquest segon semestre del Ribera d’Ebre VIVA s’està treballant en la identificació d’experiències de diversificació econòmica en altres territoris que permetin als agents públics i privats de la comarca disposar dels factors d’èxit que afavoreixin al procés de diversificació econòmica que la comarca està duent a terme.

També es continua treballant amb col·laboració pública-privada en la estructuració i creació de productes turístics comarcals dins de les següents línies: navegabilitat i riu, patrimoni i memòria històrica, producte local i gastronomia i esdeveniments. Fent especial èmfasi al GR-99, sender de gran recorregut a la vora del riu, com a recurs amb més potencial de posicionar turísticament la Ribera d’Ebre.

Ribera d’Ebre VIVA s’emmarca dins del projecte Treball a les 7 comarques , subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE) i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: