Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Terra Alta, el Priorat i la Ribera d’Ebre, comarques capdavanteres en recollida selectiva a Catalunya

16 juliol 2013 · Noticies

foto x webL’Agència de Residus de Catalunya ha publicat les dades del 2012 sobre la recollida selectiva a Catalunya. Segons aquestes dades, els municipis de les tres comarques que formen el Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de les Comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta són capdavanteres i estan situades entres les cinc comarques catalanes amb major índex de recollida selectiva neta total, i de kg/hab/any pel que fa l’orgànica, el paper i cartró, el vidre i els envasos lleugers.

El president del Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de les Comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta, Jordi Jardí, ha mostrat la seva “satisfacció” per aquestes dades “que són el resultat de la bona gestió dels ajuntaments consorciats i del treball fet des del Consorci”. Jardí, que ha reiterat la seva felicitació “a la gent i als ajuntaments consorciats”, ha afegit que “les dades demostren que aquelles persones que han intentat desprestigiar el Consorci s’han equivocat perquè, amb aquests resultats ens apropem a l’excel·lència en la gestió”. “Ara continuarem treballant per ser les tres primeres comarques del país”, ha afegit Jordi Jadí.

A més, el president del consorci ha avançat que aquest treball “per millorar encara més” ja té “nous projectes damunt la taula”. En concret ha fet referència al projecte de la campanya de sensibilització que es durà a terme dos municipis, i a una “proposta molt interessant que consisteix en premiar els ciutadans que facin la recollida selectiva amb descomptes als comerços locals”. Aquest projecte s’iniciarà els propers mesos un municipi de cada comarca.

Cal recordar que, segons les dades publicades per l’Agència de Residus de Catalunya, la comarca de la Terra Alta encapçala la recollida selectiva neta de Catalunya, amb un índex del 53,68%. Per la seva part, la comarca del Priorat se situa en quarta posició amb un 46,24% i la comarca de la Ribera d’Ebre ocupa la cinquena posició amb un 44,46%. La mitjana de Catalunya de la recollida selectiva neta és del 32,19%.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: