Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els consells comarcals de les Terres de l’Ebre i ACSOI facilitaran la inserció laboral de persones discapacitades o amb risc d’exclusió social

6 juny 2013 · Noticies

web1L’acord entre els consells comarcals de les Terres de l’Ebre i l’Associació Acció Social Integral (ACSOI) per tal de facilitar la plena inserció de persones discapacitades o amb risc d’exclusió social s’ha materialitzat, a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre, amb la signatura del conveni de col·laboració.
En l’acte han participat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martín, el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, i la gerent de l’Associació Acció Social Integral, Marta Cid.
El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquest conveni permetrà dinamitzar l’entrada al món laboral de les persones amb més dificultats i recuperar un servei que fa un temps es prestava des dels consells comarcals”. Paral·lelament, Soler ha afegit que “des de l’administració pública s’han d’atendre totes les demandes ciutadanes i donar una utilitat social a totes les accions que realitzem”.
En la mateixa línia, el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martín, ha manifestat que “la voluntat i la raó de ser dels consells comarcals és estar al costat de les persones i, la signatura d’aquest conveni, esdevé un altre pas endavant en aquest objectiu”.
El conveni signat posa de manifest la voluntat per facilitar la plena inserció de les persones amb discapacitat i risc d’exclusió social en tots els àmbits de la vida a través de la gestió de serveis que promoguin l’increment de la qualitat de vida d’aquests col·lectius. En aquest cas, la gerent de l’Associació Acció Social Integral, Marta Cid, ha agraït “la confiança rebuda per les quatre comarques per tal de dur a terme un projecte que vol donar resposta a una situació social complicada”.
Cid ha subratllat que “per tal de dur a terme l’objectiu del conveni, el treball en xarxa i els mecanismes de col·laboració són claus per obtenir uns resultats eficients”. D’aquesta manera, ACSOI destinarà diferents tècnics especialitzats que realitzaran la inserció i la recerca de les empreses adequades.
Per la seva part, els consells comarcals facilitaran les infraestructures necessàries per tal de realitzar les entrevistes i tutories individuals amb els usuaris i, alhora, mitjançant els serveis socials de primària i els tècnics de dinamització econòmica, actuaran com a suport administratiu, com a canal de difusió i realitzaran una introspecció. El projecte es posarà en funcionament en breu.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: