Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els empresaris del sector de l’oli i la fruita dolça de la comarca es reuneixen per valorar les activitats realitzades en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA

7 maig 2013 · Noticies

Una quinzena d’empresaris participen a la jornada de grups de treball on es fa balanç dels objectius aconseguits en els 4 projectes realitzats i es posen les bases de les futures actuacions

 

Reunio fruita dolçaLa passada setmana es va portar a terme una jornada de grups de treball organitzada pel Consell Comarcal de Ribera d’Ebre emmarcada dins el projecte “Treball a les 7 Comarques”, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE). A diferència dels anteriors grups de treball organitzats, aquesta jornada tenia per objectiu posar en comú les conclusions de les activitats portades a terme fins al moment.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb el suport dels ajuntaments i un conjunt d’entitats i empreses de la comarca, lidera el projecte Ribera d’Ebre VIVA el qual té com un dels objectius impulsar la competitivitat del sector agroalimentari. D’acord amb això enguany es van començar a executar dos projectes pel sector de l’oli i dos pel sector de la fruita de pinyol amb la intenció de potenciar ambdós sectors, la seva internacionalització i competitivitat. La jornada d’aquest dilluns es va dividir en dos grups de treball, un per cada sector. En total una quinzena d’empresaris van assistir a la cita per tal de conèixer les principals conclusions dels projectes duts a terme.

Tots dos sectors comparteixen un projecte, el d’entrada al mercat rus, que té per objectiu conèixer el funcionament del mercat i els canals de comercialització amb el mercat rus, entre altres. El grup de treball va servir per treure conclusions sobre aquest Business Development de 10 dies per Rússia. Alhora, els empresaris es van mostrar molt satisfets amb els resultats ja que molts d’ells van aconseguir tancar futurs acords que fomentaran la competitivitat de les seves empreses. Des de l’anàlisi dels resultats aconseguits per les empreses, les impressions mostrades pels empresaris russos i la repercussió aconseguida es va constatar que l’activitat realitzada va marcar la diferència entre les prospeccions de mercat.

Seguidament a les conclusions extretes del Business Development a Rússia, també es va debatre els resultats del projecte de fruita dolça que té per fita augmentar la facturació de les empreses de fruita de pinyol i posicionar-les com a proveïdores de primer nivell al país. En aquest projecte de 1st tier s’han identificat quins són els criteris de compra de les cadenes regionals de supermercats i fruiteries a nivell català, la qual cosa posa les bases a futures accions, també debatudes durant el grup de treball.

En el grup de treball d’oli es van presentar conclusions pels dos projectes que s’estan portant a terme a la Ribera d’Ebre: el de Business Development a Rússia (en fase final) i el d’Optimització de costos de producció d’oli (en el seu equador). Per aprofundir en les conclusions del projecte de Rússia, es van explicar les accions aconseguides durant el viatge tals com les sol·licituds d’algunes empreses russes de visitar els productors per veure com treballen i en quin entorn es produeix l’oli. D’altra banda, també es va abordar els aspectes del “Projecte d’Optimització de Costos de Producció”. La primera fase d’aquest projecte comprenia l’anàlisi en profunditat dels costos individuals de cadascuna de les empreses participants. El grup de treball també va servir per identificar les empreses que participen del projecte i per posar en comú els resultats d’aquesta primera fase. També es va presentar i consensuar les impressions sobre el cas de  benchmarking, utilitzat per tenir referències de bones pràctiques i experiències similars de cooperació entre empreses que hagin aconseguit una disminució dels costos de producció de l’oli; un punt que servirà per consolidar el projecte. Finalment, es van analitzar els costos en les diferents fases del procés de producció per seguidament presentar quines podien ser les mesures d’estalvi més indicades.

Reunio sector oli

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: