Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El ple del Consell Comarcal aprova la creació del consell supramunicipal de polítiques socials de la Ribera d’Ebre

30 abril 2013 · Noticies

30-04-13 web 1 ple ccre abrilEl ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat la creació de l’anomenat Consell Supramunicipal de Polítiques Socials de la Ribera d’Ebre. Es tracta d’un òrgan participatiu i consultiu subscrit a l’Àrea de Serveis a les Persones que és l’encarregada del desenvolupament de les accions en matèria de serveis socials i polítiques socials a la comarca.

L’objectiu d’aquest consell supramunicipal és la realització de processos participatius entre la ciutadania i els agents socials en tot lo relacionat amb la planificació, el seguiment i l’avaluació de les accions en matèria de serveis socials. A més, aquest consell també té l’objectiu de fomentar i difondre els valors i les pràctiques de participació política i social que enriqueixin la qualitat de la vida.

Aquest consell tindrà representants de tots els sectors socials de la comarca i la seva comissió permanent, de la qual formaran part tots els tècnics socials i els representants dels consells consultius, es reunirà trimestralment.

Segons ha explicat el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, “la constitució d’aquest Consell Supramunicipal de Polítiques Socials de la Ribera d’Ebre és una oportunitat per donar a conèixer els serveis socials, els seus objectius i la seva actuació”. A més, segons Jardí, “el consell supramunicipal permetrà la realització de processos participatius entre la ciutadania i els agents socials en tot allò relacionat amb la planificació, el seguiment i l’avaluació de les accions que fem en matèria de serveis socials”. El president comarcal ha afegit que “aquesta iniciativa ens permetrà apropar-nos encara més a les necessitats reals de les persones”. Així mateix, Jordi Jardí ha reiterat que “els serveis socials són una prioritat de l’equip de govern comarcal”.

A més, el ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat el conveni de col·laboració per al projecte del Banc d’Ajudes Tècniques (BAT) de les Terres de l’Ebre. Es tracta d’un conveni promogut pels quatre consells comarcals ebrencs juntament amb els ajuntaments de Tortosa i Amposta. Cal recordar que el BAT és un servei per facilitar l’accés dels ciutadans a l’assessorament tècnic per a l’adaptació del domicili i al mateix temps oferir les ajudes tècniques necessàries per tal de millorar la qualitat de vida de les persones i dels seus familiars. En aquest sentit, el BAT disposa, entre altres materials, de llits articulats manuals i elèctrics, grues i matalàs antiescares que prevenen l’aparició d’úlceres per pressió.

Finalment, el ple comarcal també ha aprovat un conveni de col·laboració amb l’Associació Acció Social Integral dedicada a la plena inserció de les persones amb discapacitat i risc d’exclusió social.

D’altra banda, durant el ple, l’equip de govern ha informat de la imminent publicació d’un butlletí digital que naix amb la voluntat de facilitar a tothom informació de primera mà de les activitats desenvolupades des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: