Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre acull la reunió dels presidents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre

18 abril 2013 · Noticies

18-04-12 web1 Rp 4 presidents amb URVLa seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha acollit una reunió de treball dels quatre presidents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre, Jordi Jardí de la Ribera d’Ebre, Lluís Soler del Baix Ebre, Joan Martín del Montsià, i Carles Luz de la Terra Alta.

Durant la primera part de la reunió, diversos representants d’entitats del territori han informat els presidents comarcals del seu funcionament. En concret, s’ha parlat del funcionament de l’Escola d’Hostaleria de les Terres de l’Ebre a càrrec del seu director, Sisco Lahora; de la festa esportiv a “Tots els gols”, a càrrec de Ramon Bel; i de la inserció laboral amb persones amb discapacitat, a càrrec de Rosa Cardona i Núria Curto.

Els presidents comarcals també han rebut la informació relacionada amb dos postgraus que el Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili prepara pel proper curs i que estan relacionats amb la gestió d’empreses de turisme i oci i amb el sector agroalimentari. En aquest sentit, els presidents comarcals han acordat elaborar conjuntament les bases d’unes beques adreçades als alumnes interessats en aquests postgraus.

Durant l’atenció als mitjans de comunicació posterior a la reunió, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha explicat que l’altre tema analitzat durant la sessió de treball ha estat la fusió dels consorcis de residus de les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, Jordi Jardí ha avançat que “les diferències són salvables” i “els criteris són comuns: optimització, estalvi,  minimitzar estructures i augmentar la qualitat del servei”. Segons Jardí, “estem buscant els punts d’encontre que possibilitin que aquesta fusió sigui el més imminent possible”. A més, el president de la Ribera d’Ebre ha recordat que la gestió realitzada al Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta “és un bon model a seguir”.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha reiterat que “la línia de treball encetada és molt bona i arribarem a un acord en les pròximes setmanes, atenent a tres criteris que compartim: l’equilibri territorial, una reducció de costos necessària i imprescindible, i la simplificació d’estructures”.

D’altra banda, i a preguntes dels periodistes, els presidents dels quatre consells comarcals ebrencs han fet referència a la gestió sanitària del grup Sagessa. Segons ha dit Jordi Jardí, “la gestió de Sagessa és absolutament satisfactòria i econòmicament viable i amb una viabilitat provada”. Jordi Jardí ha afegit que “el problema del grup Sagessa no és la gestió hospitalària i sanitària que fa a les Terres de l’Ebre sinó altres qüestions i vinculacions que venen del municipi de Reus”. El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha proposat que “a les Terres de l’Ebre hauríem de tenir el control de la gestió sanitària de les instal·lacions hospitalàries i sanitàries que estan a les nostres quatre comarques”. Jordi Jardí ha proposat “desvincular Sagessa del grup al qual pertany i que li està representant un llast” i “tenir el control des d’aquí del sector sanitari de les Terres de l’Ebre”.

En relació a aquest tema, el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martín, ha afirmat que “a Sagessa no hem detectat cap disfunció” i “és una gestió prou eficaç i eficient”, corroborada “per les auditories a les que hem tingut accés”. Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha afirmat que “Sagessa, com a grup sanitari, ha demostrat una garantia de qualitat durant molts anys i està molt per damunt de la dinàmica política de l’Ajuntament de Reus”. Segons Soler, “no hem de permetre que la dinàmica política de l’Ajuntament de Reus contamini un grup assistencial sanitari que funciona perfectament”.

18-04-12 web2 Rp 4 presidents amb URV

 

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: