Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El consell d’alcaldes de Ribera d’Ebre analitza els resultats de l’auditoria sobre l’eficiència energètica dels municipis de la comarca

11 abril 2013 · Noticies

10-04-13 web 1 Consell alcaldes REEl president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per informar dels acords assolits i els temes tractats a la reunió del consell d’alcaldes de la comarca que va tenir lloc ahir al vespre.

Durant la reunió i amb la participació del cap de divisió de Gestió Energètica de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Joan Josep Escobar, el consell d’alcaldes de la Ribera d’Ebre ha analitzat i debatut els resultats de l’auditoria sobre l’eficiència energètica dels municipis de la comarca. Segons ha explicat Jordi Jardí, aquest estudi preveu que els municipis de la comarca “tinguin un estalvi potencial del 60 per cent en els seus rebuts elèctrics”. Jardí ha destacat que, com a projecte comarcal, “és un projecte pioner a Catalunya i a l’Estat espanyol”, que preveu uns treballs tècnics que “ascendeixen a dos milions quatre-cents mil euros i que permetran estalviar a la comarca de la Ribera d’Ebre més de tres-cents mil euros l’any en energia elèctrica”. Entre les mesures previstes a l’estudi per aconseguir aquest estalvi, Jordi Jardí ha fet referència al canvi de l’enllumenat actual per “un d’alta tecnologia led” i a la contractació dels serveis energètics de forma mancomunada per tots els ajuntaments de la comarca mitjançant concurs públic.

A més, segons ha explicat Jordi Jardí, el consell d’alcaldes ha tractat dos temes relacionats amb els residus. Concretament, s’ha analitzat la situació de la planta de triatge impulsada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre al polígon del Molló. Segons Jordi Jardí, “hi ha hagut un posicionament unànime dels alcaldes” per tal que aquest projecte, iniciat l’anterior legislatura amb consens de totes les forces polítiques, “tiri endavant”.

Segons el president comarcal, a la reunió també s’ha analitzat la possibilitat de fusió de consorcis de residus amb les comarques del Baix Ebre i Montsià. En aquest sentit, Jordi Jardí ha dit que els alcaldes han manifestat que el Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta “és un model d’èxit”, “que no som deutors amb ningú ni ningú ens deu res”, i que “ha reduït els costos a la mínima expressió”. Per tot plegat, Jordi Jardí ha explicat que “amb aquests paràmetres no hi haurà cap problema en ajuntar-nos amb qui sigui”.

Un altre tema tractat al consell d’alcaldes ha estat el projecte “Treball a les 7 comarques”, destacant el treball realitzat fins ara pel dispositiu d’inserció laboral “que ha treballat amb més de 160 persones de la comarca i 80 empreses”, aconseguint “una taxa d’inserció laboral del 24 per cent, amb més de 20 persones de la comarca que ara estan treballant en aquestes empreses”.

Un altre aspecte relacionat amb el projecte, del qual s’ha informat al consell d’alcaldes, ha estat el recent viatge a Rússia d’empreses d’oli i fruita dolça de la Ribera d’Ebre. Jordi Jardí ha destacat “la satisfacció total” de les empreses participants, i ha avançat que “faran curt en la seva producció per poder abastir la demanda generada aquests dies a Rússia”.

Finalment, el president del consell ha informat que, durant el consell d’alcaldes també s’ha parlat de la reunió de treball amb el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme sobre l’estat dels treballs de redacció del pla director urbanístic que regularà els anomenats masets; s’ha rebut informació sobre el funcionament i serveis que presta el Museu de les Terres de l’Ebre, a càrrec del seu director, Àlex Fornós; i s’ha explicat la proposta de l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila per crear una ruta literària bladeriana pels pobles de la comarca.

11-04-13 web 2 rp Consell alcaldes RE

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: