Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre acull una reunió de treball sobre l’estat actual del pla director urbanístic dels masets

10 abril 2013 · Noticies

En el marc d’una reunió de treball i amb l’assistència de consellers comarcals, alcaldes, regidors i tècnics dels ajuntaments de la comarca, el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha presentat al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre l’estat dels treballs de redacció del Pla director urbanístic que regularà els anomenats masets, construccions en sòl no urbanitzable lligades a un sistema d’explotació agrícola familiar, molt arrelat a la comarca i les Terres de l’Ebre.

 

10-04-13 webDurant la reunió de treball, a la qual també hi ha assistit la directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l’Ebre, Carme Bigorra, i el director de l’IDECE, Jordi Borràs, s’ha recordat que el Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) va iniciar la redacció del Pla director urbanístic (PDU) de les construccions agrícoles tradicionals de les Terres de l’Ebre l’any passat, tot comptant amb la participació dels ajuntaments implicats.

Segons ha explicat Agustí Serra, l’objectiu prioritari del PDU serà establir uns criteris normatius unificats que regulin els usos permesos en aquest tipus de construccions. La voluntat és fer compatible la legalitat urbanística amb les necessitats derivades de les explotacions agrícoles familiars, tradicionals a les Terres de l’Ebre, vetllant perquè els masets no derivin en habitatges, un ús no permès en sòls no urbanitzables. A més, amb aquesta excepció, el Pla abordarà la possibilitat de regular altres usos admissibles en masets ja existents, definint, si s’escau, els criteris per al seu tractament en el marc dels catàlegs de masies que els municipis han d’elaborar en compliment de la normativa vigent.

Durant la reunió de treball al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, que s’ha fet també a la resta de consells comarcals ebrencs, el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha recordat que “es pretén fer una normativa que reguli les construccions d’aquests tipus de construccions com les casetes d’eines i els masets”. Agustí Serra ha fet una valoració “molt positiva” de les diferents reunions als consells comarcals ebrencs i de les aportacions que s’han fet i “que es tindran en compte”.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha reiterat la importància “del diàleg i intercanvi de parers amb els alcaldes i els tècnics municipals” a l’hora de redactar aquest pla “perquè són els principals coneixedors de la realitat i del tradicional arrelament d’aquest tipus d’edificacions als pobles de la comarca”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: