Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Jordi Pujol lloa Artur Bladé en la 10a Jornada que porta el seu nom a Benissanet

23 març 2013 · Noticies

web 0Jornada BladéL’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, va participar el passat dissabte 23 de març en els actes de la X Jornada Artur Bladé i Desumvila que va tenir lloc a Benissanet, en una sala de conferències La Renaixença plena de gom a gom i amb una gran expectació.

L’acte institucional es va iniciar amb la benvinguda de l’alcalde de Benissanet, Ignasi Ballber; del president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, Josep A. Collazos, que s’estrenava al capdavant de l’entitat, i del president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, que va remarcar els valors de “l’afavoriment del respecte, la solidaritat i l’ús del diàleg com a actituds bàsiques” de l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila i va parlar de la possibilitat de crear una ruta literària per tots els pobles de la comarca amb textos d’Artur Bladé.

Jordi Pujol, després de convidar el fill d’Artur Bladé a presidir també l’acte, va anar desgranant una gran lloança a la tasca personal i literària de Bladé. El president va destacar el pes de Benissanet i el riu Ebre en l’obra de l’escriptor i va acabar afirmant, en l’àmbit personal, que probablement si hagués llegit més Bladé hauria entès més el sentiment de pertinença lligat al riu tan fort per a la gent de l’Ebre i que als de fora els pot costar d’entendre.

La cloenda anà a càrrec d’Artur Bladé Font, fill de l’escriptor, i la presidenta de l’Ass. Cult. Artur Bladé, Mireia Grangé, que va afirmar que els projectes de l’entitat lligats a l’escriptor arribaven a una fi de cicle amb aquests deu anys de Jornada i la fi del projecte d’edició de l’Obra completa.

Els actes de la X Jornada Artur Bladé i Desumvila van ser organitzats per l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benissanet, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner, l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre i el Centre d’Estudis Jordi Pujol.

web 1Jornada Bladé web 2Jornada Bladé

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: