Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més de 1200 persones omplen la plaça de l’Arenal de Miravet per participar en la 10a Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre

13 març 2013 · Noticies

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre anuncia que la propera edició es farà a Vinebre

web 3 La Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre, que enguany ha arribat a la seva 10a edició, s’ha celebrat aquest diumenge, dia 10 de març, a la plaça de l’Arenal de Miravet, amb la participació de més de 1200 persones, que han degustat més de 1100 clotxes preparades per un nombrós grup de voluntaris i representants de les diferents entitats del municipi. Alcaldes de la comarca, consellers comarcals, i nombrosos veïns de localitats properes i de les Terres de l’Ebre, han participat a la festa. La Banda de l’Escola de Música de Miravet ha amenitzat l’esdeveniment, que ha comptat amb la participació de les colles de gegants de Móra d’Ebre i Móra la Nova, la “Nana Clotxa” de l’Associació de Dones de Riba-roja d’Ebre, a més de diverses entitats, canterers i comerços locals que han instal·lat estands amb els productes típics del poble. En aquesta edició, un altre dels actius culturals de la comarca, la jota, també ha estat present a la festa amb la ballada de diverses jotes a càrrec del Grup de Jota de la Ribera d’Ebre. A més, la cloenda de la festa ha estat la ballada conjunta de la jota de Miravet.

web 1El pregó d’aquesta edició de la Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre ha anat a càrrec l’antropòloga cultural i museòloga, Carme Queralt, autora del llibre “La clotxa i la seua festa”, publicat aquest mes de febrer per Cossetània Edicions (http://www.cossetania.com/la-clotxa-i-la-seua-festa-1346). Durant la seva intervenció, Carme Queralt ha recordat els orígens i la història de la festa de la clotxa i la seva tradició “tan arrelada entre els pagesos de les nostres comarques”.

Per la seva part, durant la presentació de la festa, l’alcalde de Miravet, Antoni Borrell ha mostrat la seva satisfacció per “la participació desinteressada de la gent del poble que ha fet possible l’organització de la festa”.

El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Ribera d’Ebre, Joan Casanova, ha recordat els orígens de la festa i la seva condició d’itinerant per “potenciar els actius gastronòmics dels diferents pobles de la comarca”.

web 2Durant la seva intervenció, Jordi Jardí, president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha agraït la participació del poble de Miravet i dels restauradors de la comarca que inclouen la clotxa a les cartes dels seus establiments fins el dia 15 de maig. Jordi Jardí ha reiterat que “l’elevada participació a la Festa de la Clotxa demostra que aquest plat tradicional és també l’expressió d’una comarca com la nostra que vol revitalitzar els seus actius agroalimentaris, industrials i turístics”. El president comarcal ha anunciat que la propera edició de la Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre tindrà lloc al poble de Vinebre.

La Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre dóna el tret de sortida a la presència d’aquest plat tradicional a 21 restaurants de la comarca que, fins el dia 15 de maig, incorporen aquest plat a les seves cartes i també diverses varietats de la clotxa com “pecadets”, “paté” o “farcellet” de clotxa, “calzone” o “pitzza” de clotxa, les “clotxetes”, o la “clotxada”

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: