Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Miravet acollirà diumenge la 10a edició de la Festa de la Clotxa la Ribera d’Ebre

5 març 2013 · Noticies

salaprensa_914

La Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre, que enguany arriba a la seva 10a edició, tindrà lloc aquest diumenge, 10 de març, a Miravet, on aquest matí s’ha fet la presentació d’aquest esdeveniment als mitjans de comunicació.
El regidor d’Ensenyament i Festes de l’Ajuntament de Miravet, Antoni Llambrich, ha destacat “la implicació de la gent del poble” per fer possible que la festa es desenvolupi “amb èxit”. Per la seva part, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Ribera d’Ebre, Joan Casanova, ha recordat els objectius de la festa, que són potenciar els actius gastronòmics dels diferents pobles de la comarca i, de manera especial, “la clotxa com a plat tradicional per excel•lència de la Ribera d’Ebre, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la nostra gastronomia”.
A la presentació de la festa també hi ha participat el president de la Federació d’Empresaris d’Hosteleria de les Terres de l’Ebre, Lluís Garcia, que ha fet referència a la Festa de la Clotxa com un “model a seguir”, perquè comporta la promoció d’un plat tradicional de la comarca i alhora “una festa on tots els sectors treballen units en la seva promoció”.
salaprensa2_914Per part del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’ha agraït la participació del poble de Miravet i dels restauradors de la comarca que inclouen la clotxa a les cartes dels seus establiments fins el dia 15 de maig, i s’ha destacat que amb la celebració de la 10a edició s’ha consolidat una festa popular que té a la clotxa com a protagonista principal i que, any rere any i de forma itinerant, aplega molta gent de la comarca i d’arreu del país per tastar la nostra cuina popular i tradicional i per gaudir dels atractius dels municipis de la Ribera d’Ebre.
La10a edició de la Festa de la Clotxa començarà a la plaça de l’Arenal de Miravet, a partir de les 10 del matí fins les 13.30 h, i inclourà, com a novetat la presència i participació de dos colles geganteres de la comarca. Una altra novetat d’aquesta edició serà que la clotxa es servirà en un plat de terrissa elaborat pels terrissaires de Miravet i que la gent es podrà emportar a casa de record. Cal recordar que la clotxa es podrà degustar adquirint prèviament un tiquet per import de 3 euros al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a l’Ajuntament Miravet o al mateix lloc de la Festa. La festa es clourà amb la ballada de la jota de Miravet.
salaprensa3_914La celebració gastronòmica serà presentada a les 11 hores per l’antropòloga cultural i museòloga, Carme Queralt, autora del llibre “La clotxa i la seua festa”, publicat aquest mes de febrer per Cossetània Edicions (http://www.cossetania.com/la-clotxa-i-la-seua-festa-1346).
La festa estarà amenitzada per la Banda de l’Escola de Música de Miravet, i també inclourà activitats pels més petits, la possibilitat de visitar l’església vella del poble, així com visites guiades al castell de Miravet.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: