Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El programa Leader 2007-2013, gestionat pel CIS, genera una inversió superior als 11 milions d’euros a les comarques de la Ribera d’Ebre i Terra Alta

27 febrer 2013 · Noticies

salaprensa_908El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), organisme encarregat de la gestió del programa Leader a les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, ha realitzat la sessió plenària ordinària a Gandesa. Durant la sessió ha tingut lloc el relleu a la presidència del CIS i, a partir d’ara, serà el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, l’encarregat de presidir el CIS, en substitució del president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, que serà el vicepresident. El nou president del CIS, Carles Luz, ha expressat la voluntat de continuar en la mateixa línia i ha remarcat els bons resultats que està obtenint el programa Leader a les dos comarques.
Durant la sessió s’ha presentat el resum de l’execució del programa Leader a les comarques de la Terra Alta i Ribera d’Ebre. Concretament, des del 2009 fins a la data actual el CIS ha proposat l’aprovació de 82 expedients d’inversió econòmica a les dos comarques, la qual cosa ha suposat una inversió de 11.258.305,92 € i una subvenció de 2.972.277,44 €, el 70 % dels quals a càrrec del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i el 30% restant a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). Això ha tingut un impacte directe en la creació d’ocupació amb 59 llocs de treball creats i 114 llocs de treball consolidats. Cal recordar que aquests ajuts, actuacions i activitats es desenvolupen en el marc de l’Eix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, pel període 2007-2013 i estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
Durant la sessió plenària també s’han presentat diversos projectes de cooperació. Concretament, el projecte Gestió Sostenible Rural que pretén impulsar la sostenibilitat i la Responsabilitat Social Empresarial de les activitats econòmiques dels territoris rurals, avançar cap a la creació de Territoris Socialment Responsables i afavorir la intercooperació i la creació de sinèrgies entre territoris rurals sostenibles.

salaprensa2_908

Un altre projecte, anomenat Odisseu, pretén el retorn i la inserció laboral dels i les joves al medi rural amb els compromís social d’aquests amb els seu territori rural d’origen.
I el projecte Gustum que consisteix en promocionar els productes agroalimentaris de qualitat produïts al territori, així com fomentar-ne la sinèrgia amb la restauració, el turisme i el comerç. Els principals objectius de Gustum són identificar els productes i productors, valoritzar-los, facilitar-ne la promoció i comercialització i vincular-los amb la restauració i les rutes turístiques del territori.
Finalitzada la sessió, i en el marc del projecte Gustum s’ha presentat l’audiovisual Aliments, persones i territori i s’ha servit un tast de productes locals del nostre territori.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: