Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre invertirà 389.510 euros per generar ocupació i dinamitzar l’activitat econòmica de la comarca

22 gener 2013 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, en el marc del projecte Treball a les 7 comarques, invertirà 389.510,65 euros en accions per dinamitzar l’activitat econòmica de la comarca i generar ocupació. Del total de la inversió, 350.559,59 euros estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya amb cofinançament del Fons Social Europeu, i la resta amb fons propis del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. El projecte de desenvolupament econòmic i ocupacional Ribera d’Ebre VIVA compta amb el suport de la totalitat dels ajuntaments de la comarca, i de més d’un centenar d’entitats i empreses.

El total de les accions que es desenvoluparan al llarg d’aquest 2013 són déu. Aquestes accions, fruit de la col·laboració i el consens entre el sector públic i el sector privat, tenen com a objectiu principal la creació de llocs de treball a la comarca mitjançant la millora de la competitivitat del teixit productiu, el foment de la innovació empresarial i la internacionalització de les empreses.

Concretament, facilitar l’entrada al mercat rus de les empreses comercialitzadores de fruita dolça i de les empreses oleícoles de la Ribera d’Ebre és un dels objectius que es persegueixen dins del projecte Ribera d’Ebre VIVA, com una important oportunitat futur per al sector. A més, i paral·lelament, també es treballarà en consolidar el mercat europeu, especialment Holanda, amb l’objectiu d’augmentar la facturació de les empreses de fruita dolça com a proveïdores de primer nivell país, donant continuïtat a la feina endegada durant l’any passat.

La reducció dels costos en la producció d’oli és una altra acció que s’inclou al projecte, amb l’objectiu de poder identificar propostes d’estalvi en les diferents fases de producció de l’oli i identificar les oportunitats de col·laboració entre els privats del sector.

Entre les accions previstes per impulsar la indústria del sector turístic de la Ribera d’Ebre i millorar la seva competitivitat estan la de consolidar i crear productes turístics, destacant la creació d’oferta turística al voltant del GR-99 com un dels recursos turístics amb més potencial de desenvolupament de què disposa la comarca.

Des del projecte Ribera d’Ebre VIVA també s’inclouen Seminaris de suport a les empreses agroalimentàries a través de la incorporació de les noves tecnologies; la millora de la comercialització dels productes locals i el suport en els processos d’internacionalització; i Seminaris de suport a les empreses de la indústria turística que permetran conèixer els principals recursos, centres d’interès i iniciatives que s’estan portant a terme tant des del sector públic com del sector privat. Els seminaris pretenen donar resposta a la demanda rebuda per part de les empreses de la comarca.

Finalment, les accions d’aquest 2013 també preveuen donar continuïtat al dispositiu d’inserció laboral per a col·lectius amb dificultats especials a la Ribera d’Ebre, amb l’objectiu de fomentar l’ocupació d’aquelles persones en situació d’atur que estant tenint problemes per poder accedir a un lloc de treball.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: