Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La nau de la planta de triatge i valorització de residus del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’acabarà el mes de desembre

13 novembre 2012 · Noticies

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, i el president del Consorci El Molló i alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, han fet una visita a les obres de la nau de la planta de triatge i valorització de residus municipals, que l’ens comarcal està construint al polígon industrial del Molló.
Durant la visita, Jordi Jardí ha avançat que les obres s’acabaran aquest mes de desembre i ha reiterat l’agraïment als serveis tècnics del Consell Comarcal i a l’empresa Àrids Romà per fer-ho possible. A més, Jardí ha explicat que, un cop acabada la nau, el repte és “posar-la en funcionament com a planta de triatge referent del sud de Catalunya, amb una tecnologia puntera per complir lo que la Generalitat marca sobre la recollida i eliminació de residus”.
Davant les “manipulacions interessades d’algun partir polític de la comarca”, Jordi Jardí ha recordat que el polígon del Molló el va impulsar el conseller Felip Puig l’any 2003 i que “el tripartit va tardar set anys en fer el polígon, amb entrebancs i impediments”, mentre que la nau s’ha fet “en poques setmanes”. A més, i davant els comentaris que atribueixen la nau a l’anterior equip de govern comarcal, Jordi Jardí ha explicat que, quan l’actual equip de govern comarcal es va fer càrrec del consell “ens vam trobar cinc folis on deien que tenien una idea al cap que costava trenta-dos milions d’euros, que en tenien un, i que els trenta-u restants els posaria la Generalitat de Catalunya”. Davant d’aquesta situació, el president del Consell Comarcal ha dit que l’actual equip de govern va contactar amb la Generalitat, i davant la impossibilitat de trobar finançament, va buscar finançament públic-privat, i, “en un temps rècord”, l’actual equip de govern del Consell Comarcal ha fet l’obra de la nau.
Pel que fa al calendari de posada en funcionament de la planta de triatge, Jordi Jardí ha avançat que es treballa perquè estigui en funcionament “abans de l’estiu del 2013”
Cal destacar que la nau industrial destinada a la planta de triatge i valorització de residus municipals és la primera activitat industrial que s’implanta al polígon industrial del Molló, situat entre els municipis de Móra la Nova i Tivissa.
El passat 19 de juliol, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va adjudicar a l’empresa Àrids Romà, de Miralcamp (Pla d’Urgell), l’execució del projecte de construcció de la nau industrial. L’import proposat per l’empresa Àrids Romà per tal de desenvolupar el projecte de la nau i les millores complementàries va ser 622.150,37 euros.
El passat 27 de juliol, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va ser l’encarregat col·locar la primera pedra de la nau
El projecte de la nau industrial, redactat pels serveis tècnics del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a més de preveure l’espai adient per a la instal•lació dels equips necessaris per al triatge de la fracció de rebuig, també inclou la connexió als serveis exteriors del polígon. El projecte preveu la construcció d’una nau de planta rectangular de 74.90 m de llargada i 29 m d’amplària, amb una alçada màxima de 10 m. La nau tindrà sis accessos, tres dels quals seran per a vehicles pesats.
La construcció de la nau compta amb una subvenció d’ACC1Ó, en el marc del pla de reindustrialització de les Terres de l’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: