Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’adhereix al Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

19 octubre 2012 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i el Servei Català de Trànsit (SCT) han signat avui un conveni de col•laboració per a l’adhesió de l’administració comarcal al Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT).
El director de l’SCT, Joan Aregio, i el president en funcions del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Ferran Bladé, han formalitzat aquest acord per tal d’ampliar la difusió del funcionament d’aquest nou servei d’orientació a les víctimes i afectats per sinistres viaris, que al març d’enguany l’SCT va posar en marxa.
Joan Aregio ha destacat que “és important tenir una bona xarxa de difusió del SIAVT, i aquí hi juguen un paper fonamental els ajuntaments i els consells comarcals”. Per la seva part, Ferran Bladé ha valorat molt positivament el nou Servei i ha afegit que “el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre espera continuar col•laborant amb l’SCT amb projectes tan interessants com el SIAVT”
L’SCT, com a administració pública competent en matèria de seguretat viària i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, competent en matèria de cooperació, assessorament i coordinació dels ajuntaments en el seu àmbit territorial, comparteixen la voluntat de desplegar polítiques actives destinades a donar suport als ciutadans que pateixen les conseqüències d’un accident de trànsit.
En aquesta línia, amb l’adhesió del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre al projecte del SIAVT, es pretén donar a conèixer l’existència de l’atenció prestada per aquest servei de l’SCT i en base aquest acord, la policia local i els serveis municipals corresponents facilitaran la informació i documentació institucional sobre el SIAVT als ciutadans, entre les quals hi ha un díptic i un manual on consten el telèfon gratuït (900 100 268) i el web del servei (victimestransit.gencat.cat).
El SIAVT, un servei pioner a l’Estat espanyol, té com a principals funcions oferir ajuda, informació i orientació especialitzada a les víctimes d’accidents viaris perquè puguin portar a terme els tràmits necessaris, conèixer els recursos existents, obtenir informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i rebre atenció psicològica en la recuperació personal i social davant d’un accident de trànsit.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: