Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova les bases per la concessió de diversos ajuts i els comptes generals de 2011

26 setembre 2012 · Noticies

El ple ordinari de setembre del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’ha iniciat amb un minut de silenci en record de la vicepresidenta comarcal i primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Móra la Nova, Tere Tonda, que va morir el passat 21 d’agost després d’una llarga malaltia. El lloc habitual de Tere Tonda a la taula de la sala de plens ha estat ocupat avui per una rosa blanca.
La sessió ha continuat amb la presa de possessió de tres consellers comarcals: Ferran Bladé i Josep Bru, del grup comarcal de CiU, i Gregori Voltes, del grup comarcal PSC-PM.
El ple ha aprovat les bases que regeixen la convocatòria pública per la concessió d’ajuts econòmics de caràcter individual a les famílies per al pagament de les llars d’infants i per a l’adquisició de llibres escolars, juntament amb les bases que han de regir la concessió d’ajuts econòmics en matèria de menjador escolar a les famílies que no tenen dret a la gratuïtat d’aquest servei per motius socioeconòmics o geogràfics, i la concessió d’ajuts econòmics en matèria de transport escolar.
Un altre punt de l’ordre del dia ha estat l’aprovació dels comptes generals comarcals corresponents a l’exercici de 2011.
El ple comarcal també ha aprovat les addendes de convenis de col·laboració relacionats amb la prestació dels serveis de certificació digital i d’assistència tècnica a les administracions locals de la comarca per a la millora de la prestació dels serveis públics utilitzant les TIC.
Finalment, el ple ha aprovat les bases d’ajuts als ajuntaments de la comarca en el marc dels programes d’ajuts a les escoles municipals de música i plàstica i als ensenyaments de música i plàstica en primària i secundària obligatòries.
Durant el ple, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha informat dels acords assolits durant la reunió de la junta de govern del Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de les Comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta, celebrada aquest mateix dimecres. Segons Jordi Jardí, el Consorci “ha pres un acord importantíssim que permetrà millorar la recollida de les escombraries a les tres comarques”. Aquest acord, que entrarà en funcionament a partir del dia 1 de gener de 2012, consisteix en l’adjudicació a l’empresa CESPA SA del servei de recollida i transport de residus sòlids urbans i de gestió de les deixalleries pels propers quatre anys, amb un import d’1.150.000 euros anuals. Segons Jordi Jardí, “això representarà una reducció d’un 10% de les quotes i tarifes que es passaran als diferents ajuntaments”. Jardí ha recordat que l’any 2009 el Consorci va tenir un dèficit de 140.000 euros, l’any 2010 el dèficit va ser de 88.000 euros, “i el nou govern del Consell Comarcal va aconseguir l’any passat un superàvit de 222.000 euros”. Jordi Jardí ha felicitat els tècnics comarcals que han fet possible aquests resultats positius.
D’altra banda, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre també ha donat a conèixer que la totalitat dels pobles de la comarca s’han afegit al projecte d’estalvi energètic impulsat pel Consell Comarcal. Segons Jardí, “el projecte començarà de manera imminent amb l’elaboració de les auditories lumíniques, finançades al cent per cent pel govern de la Generalitat a través de l’Institut Català de l’Energia”. El president ha destacat que “aquesta bona notícia permetrà estalviar diners als ajuntaments”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: