Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més de 500 persones participen a la tercera edició de la Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre celebrada a Rasquera

15 setembre 2012 · Noticies

La 3a Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre que, en aquesta edició, s’ha dut terme a Rasquera, a la plaça de l’Església, ha aplegat més de 500 persones i un centenar de parelles ballant constantment. Segons els organitzadors, aquesta edició de la festa ha estat “un èxit perquè s’ha aconseguit que la gent balli i que la jota torni a la plaça”.
En aquesta tercera edició dos municipis, Móra d’Ebre i la Palma d’Ebre, s’han sumat a la Festa recuperant la jota del seu poble. Per tant, actualment, ja són 10 els municipis riberencs que la ballen davant dels 8 de l’any passat i els 6 de la primera edició. A més, en aquesta edició de la festa també hi han participat també balladors vinguts d’Amposta, Reus, Bot, Pinell de Brai i Tortosa, juntament amb els participants dels municipis de la comarca.
El programa de la festa s’ha iniciat amb la inauguració institucional per part de les autoritats i ha donat pas a un taller de jotes, obert a tothom per aprendre a ballar jotes de la comarca. Després d’un berenar amb coca fina de Rasquera i vi ranci, els diferents grups locals i tots els assistents han ballat les jotes de la comarca, amb la participació dels músics del Grup de Jotes de la Ribera d’Ebre. Durant la festa, també s’ha fet un reconeixement a Paquita Ratia, de Riba-roja d’Ebre, que és la persona que, a mà, s’encarrega de fer els mocadors de fardell tradicionals.
La festa ha acabat amb la tradicional improvisació de jotes i amb la ballada de la “jota serrana”, una jota que encara no està del tot recuperada però que musicalment és molt rica i diferent.
Una de les novetats d’aquesta edició ha estat el 1r Premi INSTAGRAM #jotaribera, creat amb l’objectiu que, durant la festa, els participants han fet fotografies per penjar-les a la xarxa, utilitzant l’aplicació INSTAGRAM. El jurat ha acordat premiar la fotografia d’Andreu Prunera, de Flix.
Com en l’anterior edició, la 3a Festa de la Jota s’ha organitzat per una comissió formada per membres de diverses entitats i grups de cada un dels municipis que la ballen: Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila, Associació Cultural Lo Llaüt, CBE LD & CWD Terres de l’Ebre – Móra d’Ebre, Grup Cultural Rasquerà, Grup de jotes de Flix, Grup de jotes de Garcia, Grup de jotes de la Palma d’Ebre, Grup de Jotes de Miravet, Grup de jotes de Riba-roja d’Ebre i Grup de jotes de Vinebre conjuntament amb el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.
L’organització de la festa ha comptat amb el suport de tots els ajuntaments de la comarca que ballen la jota: Ascó, Benissanet, Flix, Garcia, la Palma d’Ebre, Miravet, Móra d’Ebre, Rasquera, Riba-roja d’Ebre i Vinebre, així com la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i Tallers per la Festa.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: