Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El conseller Recoder inaugura el polígon del Molló i posa la primera pedra de la nau de la planta de triatge i valorització de residus del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

27 juliol 2012 · Noticies

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, acompanyat pel president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, i pel president del Consorci El Molló i alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, ha presidit l’acte institucional d’inauguració del polígon industrial del Molló i de col•locació de la primera pedra de la nau de la planta de triatge i valorització de residus municipals del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.
Durant els parlaments institucionals, Ferran Bladé, alcalde de Móra la Nova i president del Consorci del Molló, ha recordat la trajectòria històrica del polígon i ha fet referència a “la frustrada operació” d’instal•lació de la multinacional Enron en aquest espai. Bladé ha reivindicat “la industrialització de la comarca com a font de riquesa”, i ha afirmat que el polígon del Molló “és el nostre punt de partida d’il·lusió i d’esperança per molta gent de la Ribera” que espera “l’arribada d’oportunitats”.
Jordi Jardí, alcalde de Tivissa i president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha recordat que el seu municipi té, a partir d’ara, “el primer metre quadrat de sòl industrial”, i que els municipis integrats al Consorci del Molló tenen “una gran oportunitat”. Segons Jardí, “la comarca de la Ribera d’Ebre vol ser una comarca agrícola, turística i industrial, sobre tot en la vesant energètica, i respectuosa amb el medi ambient”. El president comarcal ha afegit que, amb motiu de la posada en funcionament de la de la planta de triatge, es crearan “trenta llocs de treball” que, “en igualtat d’oportunitats” es prioritzarà que siguin de la comarca.
Per la seva part, el conseller Recoder ha manifestat que el polígon del Molló es fruit “de la tossuderia, de la convicció i de l’esforç de moltes persones de la comarca” i “una aposta de futur”. Recoder ha dit que la comarca de la Ribera d’Ebre i les Terres de l’Ebre “volen crear oportunitats, economia i riquesa per la seva gent i per preservar l’estat del benestar”. “És una satisfacció posar la primera pedra de la primera empresa que s’instal•la aquí”, ha dit Recoder que, en referència a la seva condició de conseller de Sostenibilitat, ha mostrat la seva satisfacció per tractar-se “d’una empresa mediambiental, que crearà trenta llocs de treball i dona una segona oportunitat als residus per convertir-los en matèria prima i tornar-los a utilitzar”.

El polígon industrial del Molló, ubicat als termes municipals de Móra la Nova i Tivissa, té unes característiques úniques pel que fa al seu emplaçament i serveis, i compta amb 11 hectàrees de sòl distribuïdes en 12 parcel•les destinades a indústria aïllada gran i mitjana amb superfícies que van dels 5.000 als 19.000 metres quadrats.
El polígon està situat en un nus estratègic de comunicacions per carretera i ferrocarril que esdevenen el factor clau per a la implantació de noves empreses. Concretament, està situat a peu dels principals eixos viaris tals com la C-44 (Eix de l’Ebre), la N-420 i prop de l’AP-7. També hi ha connexions pròximes amb la N-340, la C-45 la NII i l’AP-2.
Cal destacar que, a més de les bones connexions per carretera, el Molló té a la vora una important xarxa ferroviària, entre Reus i Saragossa i dins la línia de Madrid-Barcelona. A més, també es troba molt pròxim i ben comunicat amb altres infraestructures: a 40 minuts de l’aeroport de Reus i a 90 minuts de El Prat, i la línia de l’AVE i el Port de Tarragona estan a uns 60 quilòmetres de distància. Junt amb una extensa i variada xarxa de comunicacions, el Molló també ofereix a les empreses de qualsevol tipus que s’hi vulguin instal•lar una important gamma de serveis.
L’any 2004 es va crear el Consorci per a la promoció de sòl industrial del Molló constituït pels alcaldes, presidents i els representants dels ajuntaments de Móra la Nova, Rasquera, Garcia, Tivissa i Ginestar, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Reus i l’INCASÒL. Aquest Consorci es va constituir amb la voluntat de donar a conèixer als empresaris l’existència del nou polígon industrial i poder captar noves inversions.

La nau del Consell Comarcal, primera activitat industrial que s’implanta al Molló.
La nau industrial destinada a la planta de triatge i valorització de residus municipals serà la primera activitat industrial que s’implanta en aquest polígon, situat entre els municipis de Móra la Nova i Tivissa.
El passat 19 de juliol, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va adjudicar a l’empresa Àrids Romà, de Miralcamp (Pla d’Urgell) l’execució del projecte de construcció de la nau industrial. L’import proposat per l’empresa Àrids Romà per tal de desenvolupar el projecte de la nau i les millores complementàries ha estat de 622.150,37 euros.
El projecte de la nau industrial, redactat pels serveis tècnics del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a més de preveure l’espai adient per a la instal•lació dels equips necessaris per al triatge de la fracció de rebuig, també inclou la connexió als serveis exteriors del polígon. El projecte preveu la construcció d’una nau de planta rectangular de 74.90 m de llargada i 29 m d’amplària, amb una alçada màxima de 10 m. La nau tindrà sis accessos, tres dels quals seran per a vehicles pesats.
La construcció de la nau compta amb la subvenció d’ACC1Ó, en el marc del pla de reindustrialització de les Terres de l’Ebre i s’iniciarà immediatament, amb un termini màxim d’execució de cinc mesos.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: