Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre adjudica el projecte de la nau industrial a l’empresa Àrids Romà

19 juliol 2012 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha adjudicat a l’empresa Àrids Romà, de Miralcamp (Pla d’Urgell) l’execució del projecte de construcció de la nau industrial destinada a la planta de triatge i valorització de residus municipals, que s’ubicarà al polígon del Molló i serà la primera activitat industrial que s’implanta en aquest polígon, situat entre els municipis de Móra la Nova i Tivissa. L’import proposat per l’empresa Àrids Romà per tal de desenvolupar el projecte de la nau i les millores complementàries ha estat de 622.150, 37 euros.
El projecte de la nau industrial, redactat pels serveis tècnics del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a més de preveure l’espai adient per a la instal•lació dels equips necessaris per al triatge de la fracció de rebuig, també inclou la connexió als serveis exteriors del polígon. El projecte preveu la construcció d’una nau de planta rectangular de 74.90 m de llargada i 29 m d’amplària, amb una alçada màxima de 10 m. La nau tindrà sis accessos, tres dels quals seran per a vehicles pesats.
Segons ha explicat el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, “la planta de triatge i valorització de residus és una activitat industrial que serà capdavantera i pionera”. Segons Jardí, en aquesta planta “es farà una tria de la part valoritzable dels residus que generem a les nostres cases i que ara arriben a l’abocador de Tivissa per aprofitar-los i posar-los en valor ja sigui com a biomassa o altres usos de reaprofitament”. El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha afegit que la planta de triatge “permetrà allargar en un 25% la vida útil de l’abocador de Tivissa així com la contractació d’una trentena de persones entre els dos torns previstos”.
La construcció de la nau compta amb la subvenció d’ACC1Ó, en el marc del pla de reindustrialització de les Terres de l’Ebre i s’iniciarà immediatament, amb un termini màxim d’execució de cinc mesos.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: