Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre demana al Govern de la Generalitat que defensi el règim de cabals ambientals elaborat per la Comissió de Sostenibilitat

28 juny 2012 · Noticies

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat una moció signada per tots els grups polítics comarcals on es demana al Govern de la Generalitat que defensi, “com a condició irrenunciable”, el règim de cabals ambientals elaborat per la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. La moció també dóna suport al Govern “per exercir aquesta defensa mitjançant totes les vies possibles i davant totes les institucions afectades, incloent-hi les europees”.
En un altre punt de la moció, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre expressa davant la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) el malestar que ha causat a la comarca la proposta de cabal ambiental “perquè posa en perill la supervivència de l’ecosistema fluvial, les activitats econòmiques lligades al riu i perquè hipoteca el futur d’una de les zones humides més importants de la Mediterrània”.
Un altre apartat de la moció estableix que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre presenti al•legacions al pla de conca proposat per la CHE “recollint les conclusions de la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre així com la seva proposta d’inversions de millora ambiental i econòmica, vinculats al riu, al delta i als pobles de la Ribera d’Ebre”.
El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha destacat que “estem en contra del cabal que proposa la CHE i a favor dels criteris que es proposen des del país, però volem defensar totes les concessions d’aigua que hi ha a la nostra comarca i al tram català de l’Ebre perquè la gent de la Ribera d’Ebre també es guanya la vida amb base a l’aigua d’aquest riu”. Segons Jardí, “no podem permetre que s’hipotequin aquestes concessions i s’ha de fer un ús raonable de l’aigua”. El president comarcal ha reiterat la defensa del cabal proposat per la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, del Delta “però també defensant totes les concessions d’ús d’aigua que hi ha a la nostra comarca”.
A més, el ple ha aprovat per unanimitat un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit per l’adhesió de l’ens comarcal al sistema d’informació i atenció a les víctimes i afectats d’accidents de trànsit (SIAVT).
D’altra banda, durant la celebració del ple, el grup comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal ha demanat la retirada de l’ordre del dia d’una moció “en suport de la continuïtat dels treballs de descontaminació de l’embassament de Flix”.
Finalment, a l’apartat d’informacions, el portaveu de l’equip de govern comarcal, Antonio Suárez, ha presentat una campanya de promoció de la navegació fluvial a la comarca, desenvolupada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. La campanya, amb l’eslògan Vine a navegar a la Ribera d’Ebre, inclou, entre altres mitjans, un espot publicitari que s’emetrà a diversos mitjans i que ja es pot veure al canal Youtube del propi Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre (http://www.youtube.com/user/riberaebre) i a la web www.riberaebre.org/navegacio.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: