Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Situar la fruita dolça al mercat internacional, objectiu principal del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

26 juny 2012 · Noticies

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Domènec Vila, ha visitat la comarca de la Ribera d’Ebre per mantenir una reunió de treball al Consell Comarcal i per conèixer de primera mà les instal•lacions de tres empreses de fruita dolça, ubicades a Benissanet i Tivissa.
La reunió de treball ha tingut lloc a la seu de l’ens comarcal, amb la participació del president, Jordi Jardí, de diversos consellers comarcals, del director dels serveis territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a les Terres de l’Ebre, Pere Vidal, dels tècnics del projecte ‘Treball a les 7 comarques’, dels representants de l’empresa Clúster Development, i de sis representats de tres empreses dedicades a la comercialització de fruita dolça.
Durant la reunió s’han presentat, a partir de la situació real i actual de les empreses del sector, els projectes de fruita dolça i l’oli impulsats des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, en el marc del projecte ‘Treball a les 7 comarques’, desenvolupats amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el cofinançament dels Fons Socials Europeus. Aquests projectes defineixen les estratègies idònies i els reptes a assolir per millorar la competitivitat. Per part dels empresaris s’ha manifestat la voluntat de continuar treballant en les actuacions proposades des del projecte perquè, segons els empresaris, el mercat està canviant i és imprescindible adaptar-se a aquests canvis.
Per la seva part, el director general, Domènec Vila, ha destacat que, per les condicions climàtiques, la Ribera d’Ebre “està en una zona privilegiada per produir” i ha reiterat que “el sector agroalimentari és el que millor està aguantant la crisi”. Per aquest motiu, Vila ha manifestat que “des del Govern, hi ha la voluntat de donar suport a les empreses”, donant valor a la feina que fan i potenciant la concentració d’oferta de producte i l’especialització cap a la internacionalització.
El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha demanat el suport al pla d’actuacions previst al projecte “per poder donar continuïtat a tota la feina feta fins ara que té un objectiu molt clar: situar el sector de la fruita dolça de la Ribera d’Ebre com a proveïdor de primer nivell al mercat internacional”.
Finalitzada la reunió, els assistents s’han desplaçat a Benissanet per visitar les empreses La Coma-La Capelleta i el Grup Fruiter, i a Tivissa, on han fet un recorregut per les instal·lacions de l’empresa Cerima Cherries.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: